Edin Visca kimdir? Edin Visca'nın istatistikleri ve hayat hikayesi

Edin Visca Türkiye'de forma giyen önemli futbolculardan biri... Ve Artık Trabzonspor'da. Peki Edin Visca kimdir, kaç yaşındadır, istatistikleri nasıl? İşte detaylar

Edin Visca kimdir? Edin Visca'nın istatistikleri ve hayat hikayesi

EDİN VİSCA KİMDİR?

17 Şubat 1990'da Olovo'da dünyaya gelen Bosna Herkesli futbolcu Edin Visca, sağ kanat olarak forma giyiyor. Boşnak futbolcunun 1 erkek 1 kız kardeşi vardır.

Ülkemizde Başakşehir formasıyla gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Edin Visca, 1,72 boyunda ve sağ ayağını etkin şekilde kullanıyor.

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı'nın henüz Bosna Hersek'in U19 takımında forma giyerken keşfettiği Visca, Banovici'de futbola başladıktan sonra 2009'da ülkesinin Zeljeznicar takımına transfer oldu. Ardından teknik direktör Avcı'nın keşfetmesiyle 2011 yılında 400 Bin Euro bedelle Başakşehir'e imza attı. Yine Avcı'nın görev yaptığı Trabzonspor'a 2021-22 sezonunun devre arasında transfer oldu.

İstanbul ekibinde 10 yılı aşkın süre forma giydiği dönemde müthiş istikrarı ve skor katkısıyla ülkesinin milli takımının da değişilmez isimlerinden biri oldu.

Edin Visca kimdir

Süper Lig'de bugüne kadar çıktığı 307 maçta 85 gol 94 asiste imza atan Visca, toplamda Başakşehir formasıyla çıktığı 398 maçta 110 gol 118 asist yaptı.

Kariyerinde birer Süper Lig şampiyonluğu, Boşnak Şampiyonluğu ve Boşnak Kupa şampiyonluğu bulunan yıldız futbolcu, devam eden 2021-22 sezonunun ilk yarısında ise 18 maçta 4 gol 9 asist yaptı.

2010 yılından beri formasını giydiği Bosna Hersek A Milli Takımında ise 55 maça çıkarak 10 gol 9 asiste imza attı.

Sakatlık geçmişine bakıldığında ise oldukça istikrarlı bir futbolcu olduğu görülen Visca, 10 yılı aşkın Başakşehir kariyerinde 32 maç kaçırdı. En uzun sakatlık dönemini 2020-21 sezonunda 49 günde 13 maç kaçırarak 2020-21 sezonunda yaşadı. 

Edin Visca'nın güncel Transfermarkt değeri ise 5 Milyon Euro.

Haber61 Spor Servisi

Edin Visca kimdir

EDİN VİSCA'NIN HİKAYESİ

Edin Visca'nın Habertürk'te yazılan hikayesi ise şu şekilde;

Tarih 7 Temmuz 2011... Abdullah Avcı yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Slovenya'daki kampta Bosna ekibi Zeljeznicar'la hazırlık maçı yaparak yeni sezona hazırlanıyor. Zeljeznicar'da sağ kanatta oynayan bir futbolcu, turuncu-lacivertli ekibin sağ kanadını darmaduman ediyor! Takımın tecrübeli sol beki Ekrem Ekşioğlu o maçta hafif sakatlığı nedeniyle forma giyemezken daha sonra o maçı anlatırken "İyi ki sakatlanmışım" diyor!

Zeljeznicar 90 dakika sonunda sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrılırken Abdullah Avcı yanına Bosna Hersekli öğrencisi Kenan Hasagic'i çağırıyor ve Bosna ekibindeki sağ kanat oyuncusunu soruyor. İki kulüp yetkilileri kısa bir görüşme gerçekleştirerek anlaşıyor ve Edin Visca, İstanbul'un yolunu tutuyor... Yaklaşık 400 bin Euro bonservis bedeliyle...

Visca'nın hayat hikayesi de oldukça ilginç...

Bosna Hersek'te savaş yıllarında büyüyen tecrübeli futbolcu için futbol, her şeyden kaçış yolu oluyor... Savaş başladığında iki, bittiğinde beş yaşında olan Visca küçük bir kasabada yaşıyordu. Hemen hemen her gün üzerinden 30'dan fazla savaş uçağı geçtiğini gördü. Babası, asker olmamasına rağmen üç sene boyunca ailesinden uzakta, savaşta kaldı.

EDİN VİSCA'NIN HİKAYESİ

Annesi ve kardeşiyle hayatta kalabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Bugün savaşın üzerinden 20 yıldan fazla bir süre geçti ancak ne o ne de ailesi savaşın izlerini atlatabildi. En sevdiği komşusu babasından iki üç metre ötede hayatını kaybetmişti!

Bu savaşın neden yaşandığını uzun yıllar anlamlandıramayan tecrübeli futbolcu büyüdükten sonra çeşitli kitaplar okuyarak neler olup bittiğini anlamaya çalıştı. Savaşın izlerini atlatmaya çalışan Bosna Hersek'te hemen hemen her çocuk gibi her fırsatta futbol oynadı, bütün gününü sokaklarda geçirdi. Ailesi, önceliğini okula vermesini istedi ama o hep futbolu düşündü.

Maddi durumu kötü olan ailesini kurtarmak için bir şeyler yapması gerektiğinin bilincindeydi. Maddi yetersizlikler nedeniyle eğitim hayatını uzun süre devam ettiremeyeceğini anlayınca soluğu abisinin arkadaşlarının yanında aldı. Onların forma giydiği takımda futbol oynamaya başladı. Daha sonra 19 yaşında Zeljeznicar'a gitti ve iki sezon sonra İstanbul'a geldi...

EDİN VİSCA'NIN HİKAYESİ

Çocukken Zinedine Zidane'a hayran olan olan Visca, Fransız efsanenin yaptığı hareketleri hafızasına kazıdı. Onun gibi olmak için sokakta saatler harcadı ancak çok başarılı da olamadı. Kendi deyimiyle hiçbir zaman gösterişli bir oyuncu olmadı ve sadece teknik direktörlerinin verdiği görevleri yerine getirmeye çalıştı

Her sezon kendisine yeni hedefler koydu, önceki sezonun üzerine çıkmak istedi. Kendisine her zaman çok iyi baktı, profesyonel davrandı. Zayıf yönlerini düşünmeye bile vakit ayırmadı çünkü her zaman sıkı çalışmalıydı!

Bosna Hersek'te Edin Dzeko, Miralem Pjanic gibi dünyaca ünlü yıldızların önünde yılın futbolcusu seçildi. Her gün çalışmasının, antrenmanda döktüğü terin karşılığını aldı. 2014 Dünya Kupası'nda Maracana'da Arjantin'e karşı forma giydi. Arkadaşları ona "Artık futbolu bırakabilirsin çünkü Dünya Kupası'nda oynadın" dedi, o hedeflerinden vazgeçmedi. 

2018-19'da 13 gol 14 asistle kariyer zirvesini yaşayan tecrübeli futbolcu bu sezon ise 33 hafta itibarıyla 12 gol attı 12 golün de hazırlayıcısı oldu. Şans eseri bir hazırlık maçında keşfedilen yetenek, Türkiye için istikrarın adı oldu...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler