PKK'ya ait sığınaklar imha edildi

PKK'lı 6 teröristin öldürüldüğü operasyon kapsamında örgüte ait 2 sığınak imha edildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

PKK'ya ait sığınaklar imha edildi
BİTLİS'in Tatvan İlçesi kırsalında yürütülen dün PKK'lı 6 teröristin öldürüldüğü operasyon kapsamında örgüte ait 2 sığınak imha edildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı'nca 3 Nisan'da Tatvan İlçesi'ne bağlı Anadere-Odabaşı bölgesinde başlatılan operasyon devam ediyor. Dün 6 teröristin öldürüldüğü operasyon kapsamında örgüte ait olduğu tespit edilen 2 sığınak, hava harekatıyla imha edildi. Sığınaklarda ve etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 M-16 piyade tüfeği ve bu tüfeklere ait çok sayıda mühimmat, 2 el bombası, 400 kilogram amonyum nitrat, 2 Yeasu marka el telsizi, 15 adet 12 kilogramlık tüp, 5 adet 2 kilogramlık tüp, 1 DVD okuyucu, 1 radyo, 1 batarya, çok miktarda yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI
Öte yandan operasyonlar amacıyla Tatvan Kaymakamlığı tarafından 9 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu huzurunun sağlanması amacıyla Tatvan Kaymakamlığı’nca 5442 sayılı il idaresi kanununun 32-Ç maddesi gereğince 4.4.2017 günü saat 00:00'dan geçerli olmak üzere Çavuşlar, Anadere, Odabaşı, Kuşluca, Yediveren, Dönertaş, Teknecik, Sallıca ve Kısıklı köyleri ile mezra ve bağlılarında ilan edilen sokağa çıkma yasağı 5-4-2017 tarihi saat 21.00 itibariyle kaldırılmasına karar verilmiştir. Sokağa çıkma yasağı süresince vatandaşlarımızın göstermiş olduğu sağduyu ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz."

FOTOĞRAFLI

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler