İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Bireysel kalite!

Trabzonspor iyi oynamadı ama farklı kazandı!!! Zaten sezon başından beri Galatasaray maçı hariç taraftarlarını sevindirecek bir performans ortaya koyamadı bordo mavililer… Takım olmakta hala sıkıntıları var. Ancak, geniş ve kaliteli oyunculardan kurulu karma bir kadronun olduğu da gerçek… İşte daha çok bireysel becerilerle ligde zirvenin eteklerine tutunan Trabzonspor için en önemli faktör kötü oynarken kazanmak!!!

Devrenin sonuna kadar kalan 3 maçı da kazanırsa ki bu sürpriz olmaz ikinci yarıda lig adına bambaşka hikayeler yazılabilir. Nedeni açık: Rıza Çalımbay takıma dokunabilmek için en az devrenin olmasını bekliyor. Şimdi kötü oynarken peş peşe 3 maçı kazanan Trabzonspor, iyi oynamaya başlayınca zaten kazanacaktır. O halde 3 maç için bir opsiyon daha…

Rıza Çalımbay, kendi kurduğu ve çok iyi etüt ettiği eski takımına karşı biraz yadırganacak bir tertiple çıkardı Trabzonspor’u sahaya… Sol bek orjinli Mas yedekte tutulurken Mustafa Akbaş oynadı o mevkide… Belki ki bunun bir stratejisi vardı. Ama Mustafa’nın önüne kim gelirse gelsin hep rakip oldu! Çünkü kendi takımından destek bulamadı. İkincisi bu hali ile ancak halı saha topçusu görünümündeki Castillo hiç ama hiç yoktu sahada… Üstüne üstlük Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve N’Doye oyundan kopuktular. Durica’nın sakatlanması belki de Trabzonspor için iyi oldu. Çünkü Mas oyuna girip sol bek mevkiini kontrole alıp Mustafa Akbaş Hubcan’ın yanına gelince dengeler biraz olsun oturdu.

Oyun tamamen konuk Antalyaspor kontrolünde giderken Onazi’nin orta sahadan Burak Yılmaz’a gönderdiği uzun pas ve kralın mükemmel kontrol ve vuruşu ile bordo mavilileri öne geçti. Pozisyon ilk anda ofsayt görüntüsü verdi. Fakat yan hakem devam ettirdi. Böylece Trabzonspor beraberliğe razı iken ilk yarı sonunda galip şekilde soyunma odasına girdi.

İkinci yarıya Castillo, Abdülkadir değişikliği ile başlayan Trabzonspor biraz daha derli toplu idi. Hele Onur’un karşı karşı karşıya kurtardığı mutlak pozisyon sonrası Trabzonspor iyice rahatladı. İlk yarının aksine Yusuf Yazıcı kendine geldi. Abdülkadir ile iyi işler yapmaya başladılar. N’Doye’un golü ve ardından Eto’o’nun sakatlanması, Trabzonspor’a ilk yarıda büyük sıkıntı çıkaran Yekta’nın oyundan alınması ev sahibini iyice rahatlattı.

Burak Yılmaz’ın Yusuf’a artırmak istediği pozisyonda topun yine kendi ayağına gelişi enteresandı. Kral arkadaşlarına mutlak bir gol attırmak için müsait pozisyonda olmasına rağmen yine asisti denedi ama başka gol gelmedi. Maçta ilk yarının suskun ismi Yusuf Yazıcı’nın ikinci yarıda tam 3 kez kaleci ile karşı karşıya kalıp golü yapamaması da şanssızlıktı.

Trabzonspor’da başta kaleci Onur olmak üzere savunma görevini yaptı. Orta alanda Okay ve Onazi takımın tüm yükünü çeken oyunculardı. İkinci yarıda Burak toplamda attığı iki golle maçın adamı olurken Yusuf ve Abdülkadir’in oyunları da dikkat çekiciydi.

Sonuçta Trabzonspor kazandı. Evet, pek iyi oynamadı ama dedik ya bir takım için kötü oynarken kazanmak çok önemlidir. Dün gece bunu bireysel becerileri yüksek oyunculara sahip olduğu için başardı Trabzonspor…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR