Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Bir vardılar bir yoktular!

Bir mağlubiyet, bir beraberliğin ardından, Süper Lig'in 3.haftasında galibiyetle de tanışmak isteyen ev sahibi Trabzonspor, gerçek taraftarlarınıda tribünlerde dört gözle ve hasretle aradığı karşılaşmada, konuk ekip Malatya önünde üç puanı, 3 golle buldu.

Yeni transferler, cezalı ve sakat oyuncuların, yavaş yavaş da olsa bir araya gelmesiyle, bir nebze nefes alan Trabzonspor'da, bu hafta yüzler güldü. Ama düşünceli!

Favio'nun cezasının bitmesiyle tekrar formasını giymesine, sakatlıktan dönen sol bek Marlon'un yerini almasıyla, Yusuf'un kulübeye gelmesiyle, maç kadrosunda değişiklikler yaşayan bordo mavililerde, haliyle son yapılan transfer Malili Diabate'nin, maç kadrosunda olmaması da olağan idi.

Pereira, Kamil ve Ekuban'ın tedavileri devam ederken, bildiğiniz gibi ilk yarıyı kapatan Trodsen'de maçı Norveç'te ekrandan seyretti. Bu 90 dakika, son deplasmanda olduğu gibi üçlü stoperi tercih etmeyen, kendi sahasında iki stoper Hüseyin ve Edgar ile başlayan İngiliz teknik adam, orta blokta deneyimli isimlerle, genç isimleri birleştirince, ilk yarı istediği bir skoru yakaladı.

Sarı siyahlıların ilk bölümdeki katı defansını, ilk etapta aşamayan bordo mavililer, idmanda çalışılmış bir korner atışı ile perdeyi aştı. Bu golde Hüseyin'in, ikinci golde Serkan'ın, üçüncü golde de Flavıo'nun tamamlayıcılara şık bir destek vermesi, Afobe ve Nwakaeme'yi gollerle buluşturması, ekran başındaki taraftarlarının yüreklerine su serpti.
                    *

Flumınense'den gelen Brezilyalı Macron, sol bekte formaya ağırlığını koyarken, defansif ve ofansif anlamda da iyi sinyaller verdi. Kaptan Adem'in, Malatya adına ilk 45 dakika içinde kaydettiği golde, önce ofsayt, devamında da faul tespit eden Özgür Yankaya, VAR'dan sonra bu golü iptal etmesine, sanırım en çok Hamza Hamzaoğlu üzülmüştür.

Pandeminin ilk günlerinde kaçan, sonra da pişman olan Chelsea'li Obi Mikel ile bu akşam orta göbekte tekrar seyrettiğim yine Chelsea'den alınan Lewis Baker arasında, bana göre fark var. Gözüm kapalı 'Baker' diyorum.

İkinci yarı'nın başında skor 3-0 iken Afobe'nin kaçırdığı net gol pozisyonu, sanki Trabzon ekibinin gardını düşürdü. Adem'in penaltı golüyle, acaba bir puanla dönebilir miyiz diye düşünen Yeni Malatya takımı, penaltı golünden sonra ipleri eline aldı. Oyunda rakibine oranla üçte birlik son bölümde, yani son 30 dakikada üstünlük kurdu. Ama aradığı tek puana ulaşamadı. 

Bu yarıda oyuna giren Plaza, Safa ve Ahmet Canbaz beklediğim görüntüyü kısa sürede de olsa, hiç vermedi. İlk yarıda daha derli toplu gözüken bordo mavililer, ikinci yarıda oynadığı oyunla izleyenleri tedirgin etti. Özellikle Parmak'ın sakatlanıp oyundan çıkmasından sonra ev sahibi, vertigo gibi oldu,  sıkıntılı anlar yaşadı. Bana göre Trabzonspor, lige henüz hazır değil. Gaziantep deplasmanı öncesi, bu galibiyete rağmen gördüğüm fotoğraf bu...

Bu arada, topla dikine değilde yanyan giden Nwakaeme'nin! geçen  yılki performansına, bir an önce  ulaşması lazım. Bu arada; sosyal medyalarda mayın gibi başı boş şekilde bazı cirit aratanlar, sahadaki Hüseyin ile kulübede ki Abdurrahim Dursun'uda artık rahat bıraksınlar. Onlara kalsaydı zaten, Yusuf Yazıcı'yı da az kalsın Samsunspor'a yollayacaktılar. Sörloth için de ilk maçlarında  fasülye çubuğu demişlerdi. Biri 17, diğeri 22 milyon Euro'ya gitti. Bu geceki Trabzonspor'un, kafalarındaki oyun sistemini oturtmaları içinde,  bir an önce toparlanmaları lazım. Çünkü; bu 90 dakikada, Medıcal Park Stadyumu'nda, önce vardılar, sonra yoktular! 
    

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.