Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Bir kar yağar ince ince...

Ziraat Türkiye Kupası'nın 5-0'lık rövanşında, Erzurum ile Kazım Karabekir Stadyumu'nda karşılaşan Trabzonspor'u burada maç saatinde, inceden atan bir kar, yeşil beyaza hafiften bürünmüş bir zemin ve -11 derecelik bir soğuk karşıladı.

Bordo mavililer için biraz da hazırlık maçı havasında düşünülen bu 90 dakika da, mavi beyazlılar da kendi liglerindeki iddialı pozisyonlarını korumak adına, bir 11 sahaya sürdü.
Gördüğüm kadarıyla, her iki takım için de çok ciddi bir hazırlık maçı oldu. Hüseyin Çimşir ve cezalı olan Erkan Sözeri'nin yeri ne, yardımcı antrenör Mehmet Şimşek de, sanırım önlerindeki lig maçlarına daha fazla kilitlenmişti.

Ev sahibi de önemli oyuncularını bu maçta dinlendirirken, bordo mavililer ise 5 sakat bir de cezalı oyuncusunu, ekstradan takımın nazik, çıtkırıldım futbolcusu Daniel'i de Trabzon'da bırakmıştı.

Yeni transferleri Brezilyalı Messıas, Faslı Costa ve Trabzonlu Bilal, ilk kez ilk 11'de yer buldu. Bu oyuncuları resmi bir karşılaşmada görme fırsatı yakalayan Hüseyin hoca, maç eksiği olan futbolcularına da şans verdi.

Trabzonspor formasını giydiği bu 4'ncü maçında, ilk 2 gole imza atan Brezilyalı Guılherme, attığı 2.gol anında kendi yan direğe çarpınca darbenin üzerine gitmedi, ne olur ne olmaz diye kenara geldi. Yerini genç Safa'ya bıraktı. Safa'da 90 dakikanın son golüne imza attı.

Abdülkadir Parmak'ın golü bir yana, Erzurumspor'un tek golü ise Hasan Ayaroğlu'ndan geldi. O kadar şık bir gol attıki ilk yarıda, şapka çıkarttım, alkışladım.
Bu arada Erce'nin sakatlığı da olunca, genç kaleci Arda'ya bu maçta eldivenler kaldı.

Oyunun üçte birlik son bölümünde Hüseyin hoca iki genç oyuncu Kerem ile Taha'yı da sahaya sürdü. Yaklaşık 200 kişilik bir bordo mavili taraftar grubu, bu soğukta takımlarını yalnız bırakmadı. Maç bitiminde takımlarını tribünlere çağırdı.

Yeni transferleri soracak olursanız, Guılherme hariç, Bilal, Messias ve Costa ilk 11 de oynamak için henüz hazır değil, çok çalışmaları lazım. Ama yedek kulübesin de bu tarz da oyuncuların olması, maliyeti fazla olmadıktan sonra göz de çıkarmaz.

Ayrıca bordo mavililerin teknik adamı bu 90 dakikada da 3-5-2 gibi başka bir sistem denedi.

Bu havada ki böyle bir mücadeleye saygı adına, 4-1 lik skorda olsa her iki takımıda alkışlamak lazım.

Özellikle, Trabzon takımının 6 yıl sonra yarı finale kalması iyi, kaliteli bir sinyal olsa gerek.

Önce çeyrek finale geldiği için 100 bin dolar, komşu Erzurumspor ekibini 2 müsabakada da yendiği için 300 bin dolar, yarı finale 4 takıma kaldığı içinde 200 bin dolar olmak üzere, toplam 600 bin dolar daha ek TFF'den prim hakkı kazanması da işin tadı, tuzu oldu.

Bu hafta sonu için, Trabzonspor'un aklında Sivas, Erzurum'un düşüncesinde ise Adana deplasmanı vardı.

Maç bitiminde ise dönüp baktığım stadyumun üstüne, ince ince kar yağmaya devam ediyordu.

Son sözüm de Sörloth'a verilen 2 maçlık cezaya;Trabzonspor fotoğraf ve video delilleri ile yarın Tahkim Kuruluna gider. A.Sörloth'un cezasıda iddia ettiğim gibi 1 maça iner.
İnmez ise günahı, vebali tahkimin başına!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR