Windows Live'ın yenisi tanıtıldı

Windows Live, yeni nesil sürümü ile internette fotoğraf ve video paylaşımı, elektronik posta, anında mesajlaşma gibi alanlarda deneyimler sunarken, çok sayıda web sitesi ve online sosyal ağ siteleriyle sürekli bağlantıda olma imkanı sağlıyor. Microsoft Tü

Windows Live'ın yenisi tanıtıldı

Windows Live, yeni nesil sürümü ile internette fotoğraf ve video paylaşımı, elektronik posta, anında mesajlaşma gibi alanlarda deneyimler sunarken, çok sayıda web sitesi ve online sosyal ağ siteleriyle sürekli bağlantıda olma imkanı sağlıyor.

Microsoft Tüketici ve İnternet Servisleri Türkiye Genel Müdürü Ebru Çapa, bu yeni sürümü değerlendirirken şunları söyledi: "Windows Live'ın bu yeni sürümü, özellikle PC, cep telefonu ve web platformları arasındaki kişisel iletişimin entegrasyon ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlandı. Bugün tüketicilerin internet ortamından en büyük beklentileri olan sevdikleri ile sürekli bağlantıda kalabilmek ve istediklerini paylaşabilmek konularında çok zengin deneyimler ve olanaklar sunuyoruz. Microsoft Windows Live, e-posta, haberleşme ve fotoğraf paylaşım servislerini kullanan tüketicilerin birbirleriyle sürekli bağlantıda kalabilecekleri ve farklı aygıtlar üzerinden bağlanabilecekleri müthiş bir platform haline geliyor. Microsoft Tüketici ve İnternet Servisleri, tüketicinin online deneyimini zenginleştiren hizmet ve çözümler sunmaya devam edecek."

YENİ SOSYAL ÖZELLİKLER

Aralık ortasında Microsoft tarafından dünya çapında geniş tanıtımı yapılarak hizmete sunulan Windows Live'ın kullanıcıları bir çok sosyal ağ ve web sitesini profiline ekleyerek bir ağ oluşturabiliyor. Böylece bir yandan kendi ağına dahil sitelerdeki gelişmeleri izlerken, kendi faaliyetlerini de anında bu sitelere yansıtabiliyor. Böylelikle tüketiciler online ortamda bir çok site ile bütünleşiyor.

Windows Live Sky Drive ile herhangi bir aygıttan Windows Live servislerine online olunabiliyor. Online veri depolama kapasitesi ise 5 GB'tan 25 GB'a çıkıyor.

MESSENGER VE HOTMAİL YENİLENDİ

Halen dünyada 340 milyondan fazla insanın kullandığı Windows Live Messenger yeni sürüm çözümlerle birlikte eskisinden çok daha zengin özellikler kazandı. Daha fazla kişiselleştirme olanağıyla gelen yeni Windows Live Messenger, sürükle bırak tekniğiyle fotoğrafları masaüstünden Messenger penceresine Web'e veya Messenger penceresinden masaüstüne taşımaya izin verirken, konuşma penceresini renklendirme, profil fotoğraflarını video avatar olarak görüntüleme gibi özelliklerin yanısıra aynı anda anında haberleşme özellikleriyle aynı anda 20 kişiyle chat yapma olanağı da sağlıyor. 375 milyonun üzerindeki kullanıcı sayısıyla Windows Live Mail ise bu yeni sürümde büyük bir güncellemeden geçmiş olarak kullanıcıya ulaşıyor. Çok daha hızlı çalışan Windows Live Mail sürümünde istenmeyen e-posta (spam) engelleme özelliği, önceki sürümlerine göre yüzde 80 oranında iyileştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji