Türkiye hırsızlıkta lider !

Microsoft Pazarlama ve Ürün Grupları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi olmasına rağmen Microsoft ülkeleri arasında bilgi teknolojileri yatırımları itibarıyla geride olduğunu, Microsoft içinde bu anlamda 26. sırada

Türkiye hırsızlıkta lider !

Microsoft Pazarlama ve Ürün Grupları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi olmasına rağmen Microsoft ülkeleri arasında bilgi teknolojileri yatırımları itibarıyla geride olduğunu, Microsoft içinde bu anlamda 26. sırada olduğunu söyledi.

“Türkiye bilgi teknolojileri alanında gelişmek istiyorsa artık bakkal hesabından bilgi hasabına geçmeli” diyen Çağan, “Ancak bilgi çağının estrümanlarını kullanabilirsek ilerleme sağlayabiliriz” açıklamasını yaptı.

Türkiye’de korsan yazılım kullanım oranının yüzde 60’lar civarında olduğuna, Türkiye’nin artık burada düzlüğe çıkması gerektiğine işaret eden Çağan, Microsoft’un Güvenlik İstihbarat Raporu’na göre Türkiye’nin son birkaç senedir dünyada 1000 bilgisayar başına düşen kötücül yazılım enfeksiyonu oranına göre liderliği elinde bulunduruyor.

Korsan yazılımlar nedeniyle en fazla bilgisayar hesabının ve bilgisinin Türkiye’de çalındığına dikkat çeken Çağan, “Sahte ve güvenlikten yoksun yazılımlar nedeniyle en fazla internet üzerinden maddi hırsızlık Türkiye’de yapılmış. Bu anlamda en fazla yolsuzluk Türkiye’de. Türkiye bu konuyu önemsiz görüyor. Ama çok ciddi zararlar görüyor. Türkiye’de 1000 bilgisayara 36.6 enfekte cihaz oranı ile bizi lider yapmış durumda, bizi İspanya (35.7), Kore (34.4), Taiwan (33.5) ve Brezilya (25.8) izlemekte. Buna ilaveten SQL Enjeksiyon olarak tabir edilen saldırı kategorisinde zafiyet taşıyan ‘.tr’ uzantılı sayfa adedi 88.378 ve burada da açık ara dünya lideriyiz. Tüm ‘.com’ uzantılı alanda 43.144 adet bu zafiyeti taşıyan sayfa var (Türkiye bunun iki katı). Burada güvenliği firmalarımızın, kurumların ve de kişisel kullanıcıların daha ön plana alması gerekiyor” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji