Türkiye'de internet neden yavaşladı?

Açıklama geldi...

Türkiye'de internet neden yavaşladı?
Türkiye'nin genelinde yurt dışı internet erişiminin yavaşlaması sosyal medyada tartışmaları beraberinde getirdi. Google'dan Facebook'a Twitter'dan Instagram'a, Gmail'den Youtube'a bir çok siteye erişim sağlanamazken, kullanıcılar isyan etti.

Yetkililerden alınan bilgiye göre Türkiye çapında yurt dışı çıkışlarında problem var.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, Türkiye'de internete erişim engeli getirildiği ve internetin yavaşlatıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün Türkiye'de yaşanan internet hızındaki yavaşlamanın erişim engelinden veya idari bir uygulamadan kaynaklanmadığı ifade edildi.

Bazı internet sitelerinde yer alan Türkiye'de internete erişim engeli getirildiği ve internetin yavaşlatıldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu sıkıntının operatörlerin yurtdışı çıkışının olduğu Bulgaristan ve Romanya’da meydana gelen fiber hat bağlantı ve enerji sorunu nedeniyle olduğu tespit edilmiştir. Ülkemizdeki internet kullanıcılarını etkileyen teknik sorunların ivedilikle giderilerek internetin normal hızına dönmesi için yoğun bir şekilde çalışmalar ilgili operatörler tarafından sürdürülmektedir."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler