Türk mucitten dünyada bir ilk !

Yanık ve yara tedavileri alanında çalışmalar yapan bir şirket TÜBİTAK’ın desteğiyle ‘Topivac’ adında dünyada bir ilk olan yara bakım cihazı geliştirdiTÜRK girişimci, dünyada ilk kez yara ve yanık tedavisinin süresini kısaltan, yaraların çabuk iyileşmesini

Türk mucitten dünyada bir ilk !

Yanık ve yara tedavileri alanında çalışmalar yapan bir şirket TÜBİTAK’ın desteğiyle ‘Topivac’ adında dünyada bir ilk olan yara bakım cihazı geliştirdi

TÜRK girişimci, dünyada ilk kez yara ve yanık tedavisinin süresini kısaltan, yaraların çabuk iyileşmesini sağlayan bir cihaz geliştirdi. TÜBİTAK desteğiyle üretilen Topivac isimli cihaz, dokuları enfeksiyon riski olmadan hızla iyileştiriyor. Cihazı geliştiren Teknomar Genel Müdürü Hasan Tahsin Özbek, üç tedavi yöntemini tek bir cihazla sağladıklarını belirterek, yaranın iyileşmesi için oksijeni homojen olarak verdiklerini, yarayı dezenfekte etmek için ozon terapi uyguladıklarını ve bakteri tabakalarını vakum ile çekerek sağlıklı dokuların gelişmesini sağladıklarını ifade etti.

SÜREÇ HIZLANIYOR
Teknomar Genel Müdürü Hasan Tahsin Özbek, vakum yöntemini kullandıkları hibrit bir cihaz geliştirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Bu cihazla yaranın iyileşmesi için gerekli olan oksijeni homojen olarak verdik; yarayı dezenfekte etmek için ozon terapi tedavisi uyguladık ve yara üzerinde toplanacak irin, ölü deri, bakteri tabakalarını vakum ile çekerek sağlıklı dokuların gelişmesini sağladık. Cihazın en önemli özelliği, vakum ve oksijen/ozon nemlendirme uygulamasının aynı anda uygulanması. Bu üç yöntemi birleştirerek, tedavide yeni bir çığır açtık. Geliştirdiğimiz cihaz kronik yaralar, yanık yaraları, diyabetik yaralarda rahatlıkla kullanılabilecek" dedi.

Özbek, Topivac'ın yanık dokusunun ve yaranın hızlı ve uygun koşullarda, enfeksiyon riskinden uzak iyileşmesini sağlayan ileri teknoloji bir tedavi sistemi olduğunu belirtti. Cihazın, tedavi sürecini hızlandıran elektrostimülasyon etkisi yaptığını ifade eden Özbek, elektrostimülasyon sistemi ile cilt, cilt altı dokuların ve derin kas gruplarının yüksek frekanslı elektriksel uyarılarla aktive edilmesi sayesinde iyileşme sürecinin çok ciddi oranda hızlandığını söyledi.

YÜZDE 30 ERKEN İYİLEŞTİRİYOR
Özbek, Topivac cihazının, kişinin yaşına ve cinsiyetine göre değişmekle birlikte yaralarda yüzde 30 oranında erken iyileştirme sağladığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler