Trabzon'da Bilim Şenliği Başladı

"Sanat ve Bilim Işığında TÜBİTAK 4007 Trabzon Bilim Şenliği" başladı.

Trabzon'da Bilim Şenliği Başladı

Avrasya Üniversitesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Teknokent ve Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin proje ortağı olduğu "Sanat ve Bilim Işığında TÜBİTAK 4007 Trabzon Bilim Şenliği" başladı.

Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilgisayar öğretmeni Serkan Aydın'ın proje koordinatörlüğünü yaptığı etkinliğin atölye çalışmalarının açılışına, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, Avrasya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Ferudun Keskin, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Değirmenci ile okul müdürleri katıldı. 

Proje koordinatörü Aydın, yaptığı açılış konuşmasında, il genelinde yaklaşık yirmi lisenin bilim şenliğine başvuru yaptığını belirtti.

Aydın, "Bu etkinlikte bir tohum atıyoruz. Geleceğin en iyi 3d tasarımcılarına burada start verdiğimizi düşünüyorum. Burada 3 boyutlu teknoloji tasarımı eğitimi (Solidwork, 3boyutlu modelleme mantığı) yenilikçi düşünce ve tasarım temelleri ilkeleri konularını kapsayan üç haftalık bir eğitime tabi tutulacaklar." ifadelerini kullandı.

Eğitimlerin ardından öğrencilerin, evlerde kullanılan enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi konulu yarışma teması doğrultusunda Teknokent'te düzenlenecek ve 5 gün sürecek olan kampa katılmaya hak kazanacağını aktaran Aydın, öğrenciler tarafından geliştirilen projelerin 3D yazıcılarda ön prototipleri hazırlanarak ve bir sunumla jüri heyetine sunması isteneceğini bildirdi.

Aydın, "Sanat ve Bilim Işığında TÜBİTAK 4007 Trabzon Bilim Şenliği" etkinliklerin 26 Ekim'de Meydan Park'ında yapılacak ödül töreni ile sona ereceğini kaydetti.

Avrasya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Keskin de yerli üretimin önemine değindi.

Keskin, şunları kaydetti:

"Ben bir askerin 20 yıl önce söylediği sözleri hiç unutmuyorum. Kıbrıs barış harekatının olduğu zaman bazı tankları hareket ettirememiştik demişti ve sebebi neydi biliyor musunuz? Sadece kayışı yoktu. Ambargo vardı vermemişti Amerika. O zaman kendi ürününü üretmek zorunda olduğunu anlıyorsun. 3D yazıcılarla artık silah bile yapılabiliyor. Organ yapılması konusunda son aşamaya gelindi. Bunlar 5-10 yıl içinde tam şekillenmiş olacak. Artık bizim giriş yapmamız gereken alanlar bunun gibi alanlar olmalı. Bir diğeri uzun zamandır üzerine benim de çalıştığım dalga enerjisi. Tüm gelişmiş ülkelerde aynı noktadayız. Kim bu konularda çok çalışırsa gelecekte o alanın en iyisi o olur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji