Samanyolu'nun yakınında yeni galaksi keşfedildi

Avrupa Uzay Ajansının (ESA) Gaia Uzay Teleskobu, Samanyolu Galaksisi yakınında daha önce varlığı bilinmeyen bir galaksiyi kayda geçirdi.

Samanyolu'nun yakınında yeni galaksi keşfedildi

Phys.org internet sitesinde yer alan habere göre, Gaia'nın optik  kayıtlarını inceleyen uluslararası gökbilimcilerden oluşan araştırma ekibi,  Samanyolu Galaksisi'nin disk bulutunun ardına gizlenmiş haldeki cüce galaksinin  varlığını keşfetti.

"Antlia 2 (Ant 2)" adı verilen galaksinin Samanyolu Galaksisi'nin üçte  biri büyüklükte olmasına rağmen ışık düzeyi çok düşük kaldığından bugüne dek fark  edilemediği belirtildi.

"BU BİR GALAKSİ HAYALETİ ADETA"

Cüce galaksiler, evrenin erken oluşum sürecinde ortaya çıkan,  dolayısıyla yıldızları yaşlı, düşük yoğunluklu ve metal yoksunu göksel yapılar  olarak biliniyor.

Araştırmaya önderlik eden Gabriel Torrealba, "Bu bir galaksi hayaleti  adeta. Ant 2 kadar düşük ışık yayan gök cisimlerini bugüne kadar göremiyorduk.  Keşfimiz Gaia'nın verilerinin kalitesi sayesinde mümkün oldu." dedi.

Araştırmanın sonuçları dijital makale platformu "arXiv.org" internet  sitesinde yayımlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji