Ordu'da "Başımıza İcat Çıkar" yarışması

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katılacağı bir yenilikçilik yarışması düzenlendi.

Ordu'da "Başımıza İcat Çıkar" yarışması
Ordu'da ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katılacağı "Başımıza İcat Çıkar" adlı yenilikçilik yarışmasının tanıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediyenin fuaye salonunda yaptığı açıklamada, öğrencilerin katılabileceği yarışmayla yenilikçi proje ve fikirleri gün yüzüne çıkarmak istediklerini söyledi.

Yılmaz, yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yöneltmeyi ve bu gençlerin üreteceği yenilikçi projelerle geleceğin bilim insanları olarak yetişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Yarışmayla birlikte çok sayıda orijinal fikir ve projelerin ortaya çıkacağını belirten Yılmaz, "İlginç fikir ve projeler konusunda Ordu'muzun belirli bir potansiyeli var. İsmi de bir hayli orijinal olan projeye Orduluların ilgi göstereceğine inanıyorum. Bu projeyle çok orijinal fikir ve projelerin ortaya çıkacağı kanaatindeyim. İlkokuldan üniversiteye kadar tüm gençlerimizi bu yarışmaya katılmaya ve yeteneklerini ortaya çıkarmaya davet ediyorum." dedi.

YARIŞMANIN DETAYLARI

Ordu ilinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrenime devam eden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri yarışmaya katılabilecek.

İlkokul ve ortaokul kategorilerinde birinci olanlara bin, ikincilere 750 ve üçüncülere 500 lira verilecek. Lise kategorisinde ise birinci olan 3 bin, ikinci 2 bin 500 ve üçüncü bin 500 lira kazanacak. Üniversite kategorisinde de birinci 4 bin, ikinci 3 bin ve ve üçüncü de  2 bin lira para ödülü alacak.

Dereceye giremeyen diğer yarışmacılara ise tablet bilgisayar ve fotoğraf makinesi hediye edilecek. İlkokul, ortaokul ve lise kategorisinde dereceye giren öğrencilere projelerinin hazırlanmasına katkı sağlayan danışman öğretmenler de ödüllendirilecek. Birinci olan yarışmacının danışman öğretmenine bin, ikincinin 750 ve üçüncünün danışman öğretmenine de 500 lira ödül takdim edilecek.

Yarışmaya katılacak projeler, Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve sektör temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak. Yarışmacılar, projeleriyle ilgili jüri üyelerine 10 dakikalık sunum gerçekleştirecek.

"Başımıza İcat Çıkar" yenilikçilik yarışmasına başvurular, 6 Mart 2017 Pazartesi günü sona erecek.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, Odu Büyükşehir Belediyesinin internet sayfasından yarışmayla ilgili detaylı bilgi alabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler