LPG’li araç sahipleri bunlara dikkat !

Türkiye’de trafikteki araçların yarısının LPG’li olduğunu belirten BRC Türkiye temsilcisi 2A Mühendislik A.Ş. yetkilisi Emre Deler, LPG’li araç sahiplerinin nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.Öncelikle dönüşüm yaptırmak isteyenlerin LPG sistemlerind

LPG’li araç sahipleri bunlara dikkat !

Türkiye’de trafikteki araçların yarısının LPG’li olduğunu belirten BRC Türkiye temsilcisi 2A Mühendislik A.Ş. yetkilisi Emre Deler, LPG’li araç sahiplerinin nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

Öncelikle dönüşüm yaptırmak isteyenlerin LPG sistemlerinde güvenilir marka tercih etmeleri gerektiğini belirten Deler, dönüşüm sonrasında ise araçta yapılan yakıt tadilatının ruhsata işletilmesi gerektiğini kaydetti.

LPG’LİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Emre Deler dikkat edilmesi gereken kuralları şu şekilde sıraladı.

”Dönüşüm sonrasında LPG’li bir aracın benzin bakımları zamanında ve aksatılmadan yapılmalıdır. En çok karşılaştığımız sorun, aracı LPG dönüşümünden sonra normal araç bakımlarını yaptırılmamasıdır. Unutulmamalıdır ki aracın LPG’de düzgün çalışması, benzinde de düzgün çalışmasıyla mümkündür.

LPG’li araçların 10.000-15.000 km’de periyodik bakımları vardır. Bu bakımlar yetkili LPG montaj servisinde yaptırılmalıdır.

Herhangi bir kaçağın fark edilmesi halinde LPG sistemi kapatılarak derhal yetkili montaj servisine gidilmelidir.

Aracına LPG sistemi monte eden vatandaşların araçlarına LPG sistemi taktırdığına dair bilgiyi sigorta firmasına bildirmeleri gerekmektedir. Bildirilmediği taktirde LPG’den dolayı meydana gelebilecek herhangi bir durumda araçlar kasko kapsamı dışında kalabilmektedir.

LPG tanklarının ömrü imal tarihinden itibaren 10 yıldır. İmal tarihi itibari ile ekonomik ömrü tamamlanmış tankları olan vatandaşların tanklarını yetkili bir firmada değiştirmeleri kendi can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir.

Emniyetli dolum seviyesi yüzde 80’dir. Yani tank hacminin yüzde 20’si gaz, yüzde 80’i likit LPG olmalıdır. Dolum esnasında daha fazla yakıt almak için aracın sallanması yanlıştır.

LPG ikmali kontrol altındaki istasyonlardan ve kalitesini garanti eden firmalardan yapılmalıdır. Maalesef otogaz kalitesi ülkenin her bölgesinde gerektiği şekilde denetlenememektedir. Kalitesiz otogaz, dönüşüm kitlerinin hem metal, hem de lastik aksamına zarar vermektedir. LPG aldığımız istasyonlara çok dikkat etmeliyiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji