İphone kullanıcıları dikkat!

İphone kullanıcılar bugün yeni bir güncellemeyle karşılaşacaklar.

İphone kullanıcıları dikkat!

Apple'nin işletim sistemi İOS 12 bu akşam saatlerinde yayınlanması bekleniyor. Bu güncellemeyle kullanıcılar gözle görlür bir değişim yaşacak.

Sistemsel hatalarla çokça eleştirilen İOS 11, eleştiriler son bulacağı yeni güncellemeyi dört gözle bekliyor.

Apple'in bu hatalara daha fazla yoğunlaşacağı güncellemeyle beraber kullanıcılar iki kat daha fazla performansla karşılaşacak.

Apple'in açıklamasına göre İphone'nun 6S modelerinde test edilen güncelleme uygulama açılışlarında %40 daha iyi bir performans gösterdi. Ayrıca yeni güncellemeyle kamerayı %70 daha hızlı kullanabileceksiniz.

iOS 12, çok daha gelişmiş bir artırılmış gerçeklik deneyimi için ARKit 2 ile birlikte geliyor. Üstelik ARKit 2 ile birlikte artırılmış gerçeklik oyunlarını arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceksiniz. Ayrıca arttırılımış deneyimi paylaşmak için şirket Pixar ile çalışıyor.

Ayrıca Measure uygulaması sayesinde artık artırılmış gerçeklik kullanarak herhangi bir nesnenin ya da mekanın uzunluğunu, genişliğini ya da yüksekliğini ölçebileceksiniz.

İOS 12 ile birlikte gelişen tek şey performans değil, SİRİ'nin komutlarının daha efektif olarak kullanılabilmesi de sağlanacak.Örneğin Siri'ye "Burası çok karanlık" denildiğinde Siri telefonun flaşını açacak.

Tasarım olarak Apple kendi uygulamalarını güncellerken, arayüz konusunda da geliştirmeler yaptı. Facetime'da 32 kişiye kadar grup görüşmeleri gerçekleştirilebilecek.

İOS 12 hangi cihazları destekliyor?
17 Eylül tarihinde indirilmeye sunulacak olan iOS 12, iPhone 5S üstü ve diğer iPhone modellerine, tüm iPad Air ve iPad Pro modellerine, 5. ve 6. nesil iPad modellerine, iPad mini 2 ve üstü iPad mini modelleri ve 6. nesil iPod touch için indirilebilecek.
 

 iPhone: iPhone Xs, iPone Xs Max, iPhone Xr, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s

iPad: 12.9 inç iPad Pro (birinci ve ikinci nesil), 9.7 inç iPad Pro, iPad (beşinci ve altıncı nesil), iPad Air 2, iPad Air, iPad Mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji