Instagram'a 13 yaş sınırı geliyor

İnstagram'a yaş sınırı geliyor

Instagram'a 13 yaş sınırı geliyor

Facebook'un sahibi olduğu ve dünyanın en çok kullanılan fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'a küçük yaştakilerin kullanımını engellemek için sınırlama geliyor. Bu konuda birçok eleştiriye maruz kalan ve çocuk güvenliği yasalarını ihlal ettiği iddia edilen Instagram sonunda platforma sınırlama getirme kararı aldı.

Instagram'a 13 yaş sınırı geliyor
Konuyla ilgili olarak açıklama Instagram, uygulamaya yeni kaydolacak kişilere 13 yaş sınırı getireceğini açıkladı. Ayrıca halen abone olan kullanıcılar arasında 13 yaş altında olan hesapların da kilitlenmek üzere moderasyona tabi tutulduuğu duyuruldu.

Bu adım aynı zamanda uygulamayı Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’yla (COPPA) uyumlu hale getirmeyi de amaçlıyor. COPPA yasası 1 Ocak 2020 tarihi ile kullanıma sunuluyor ve bu yasa ile sosyal ağlar ABD'de ciddi yaptırımlar ve cezalarla karşı karşıya kalacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler