Facebook’un yeni ismi Meta Nedir? Metaverse ne anlama geliyor ve nasıl kullanılacak?

Facebook kurucusu ve Ceo’su Mark Zuckerberg metayı tanıttı. Facebook’un yeni ismi Meta Nedir? Metaverse ne anlama geliyor ve nasıl kullanılacak? İşte detaylar…

Facebook’un yeni ismi Meta Nedir? Metaverse ne anlama geliyor ve nasıl kullanılacak?

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg tarafından şirkete bağlı diğer uygulamaları da içine alacak bir çatı şirket oluşturulduğu ve şirketin adının Meta olduğu açıklandı.  Facebook’un yeni ismi Meta Nedir? Metaverse ne anlama geliyor ve nasıl kullanılacak? Bütün ayrıntılar bu sayfada…

Facebook’un yeni ismi Meta Nedir? Metaverse ne anlama geliyor ve nasıl kullanılacak?

2004 yılında üniversite içinde bir iletişim uygulaması olarak Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook kısa zamanda dünyanın en büyük sosyal medya devi haline geldi. Zamanla Whatsapp, İnstagram, Messenger ve Oculus VR uygulamalarını da bünyesine katarak yükselişini sürdürdü.

Facebook İNC. altında birleşen sosyal medya uygulamalarının artık başka bir adı var. Mark Zuckerberg dün (28.10.2021) yeni çatı şirketi “meta”yı tanıttı. Meta aslında bir çatı şirketinden daha fazlası olacak. 

META NEDİR?

Mark Zuckerberg açıkladığı Meta kelime anlamı olarak “satılmak amacıyla üretişmiş, alınıp satılabilen mal, ticaret malı anlamına geliyor. Ancak Facebook kullanacağı yönüyle normalin ötesinde olan anlamı taşıyor. 

Facebook’un yeni ismi Meta Nedir? Metaverse ne anlama geliyor ve nasıl kullanılacak?

METAVERSE NE DEMEK?

Yapılan tanıtımda Meta çatı şirketinin sosyal medya uygulamalarını birleştirerek oluşturmayı planladığı Metaverse, ‘Meta’dan gelen ‘normalin ötesinde olan’ ve ‘Verse’den gelen ‘evren’ (‘universe’ten geliyor) kelimelerinin birleşmesiyle ‘Normalin ötesindeki evren’ olarak tanımlanabilir. Peki bu normalin ötesindeki evren ne demektir ve neyi amaçlıyor. Bu konuda insanlar internet üzerinde aramalar yapıyor ve bu kavramın ne olduğunu anlamaya çalışıyor.

Metaverse genel olarak insanların kullandığı uygulamaların artırılmış gerçeklik ve internet bağlantısı ile fiziksel gerçeklik ile sanal alanın birleşmesi sonucunda insanların oluşturabileceği ve keşfedebileceği kollektif bir sanal paylaşım alanı olarak karşımıza çıkıyor. Bir sonraki internet (İnternetin geleceği) olarak düşünülen Metaverse ile ilgili olarak insanların oyun oynadıklarında yada bir araştırma yaptıklarında bir aradaymış gibi hissedebilecekleri bir ortam olacak.

Biraz Bilim kurgu filmlerinde çıkmış gibi görünse de 3D İnternet anlamına da gelebilecek olan Metaverse insanların kendi isteği ile yaşamayı tercih edecekleri dijital bir dünya olacak. Bu dünyada kişinin dijital bir kopyası olacak ve bu dünyada özgür şekilde yaşayabilecek. 

Mark Zuckerberg Metaverse’yi cep telefonu yada bilgisayar ekranlarından bakılabilecek değil bir parçası olunabilecek, içine girilebilecek bir internet olarak tarif ediyor.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji