Facebook, instagram ve Whatsapp'ta erişim sorunu - Çöktü mü?

Sosyal medya devleri Instagram, WhatsApp ve Facebook'a erişimde sorun yaşanıyor.

Facebook, instagram ve Whatsapp'ta erişim sorunu - Çöktü mü?

Ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Instagram'a ve Facebook'a son bir saatlik süre içerisinde erişim de sorun yaşanıyor. Kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre Instagram'da; gönderiler yüklenmiyor, ana sayfa yenilenmiyor ve hesaplara giriş gerçekleştirilemiyor.

Türkiye dahil İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, İsveç, Pakistan, Hollanda, ABD, Lübnan, Singapur, Mısır, Brezilya, Almanya, Bahreyn, Gürcistan ve daha birçok ülkede Instagram'da hiçbir işlem yapılamazken işin Facebook tarafında ise sadece paylaşımların yapılamadığı görülüyor.

Instagram'ın sahibi olan Facebook'tan konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama ne Instagram için ne de Facebook için geldi. 

AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve Türkiye'de de kısmen hissedildiğini bildirerek, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir." ifadesini kullandı.

Sayan, twitter hesabından sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve bu durumun kısmen Türkiye'de de hissedildiğini belirten Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerinin siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji