Explorer'da açık var!

Microsoft'un internette ağ tarayıcı yazılımı İnternet Explorer'a yönelik yeni bir casus virüsün hızla yayıldığı bildirildi.

Explorer'da açık var!

İnternet Explorer'ı kullananların bilgisayarı, bu virüs sayesinde kolaylıkla başka birisi tarafından kontrol altına alınabiliyor. Konuyu Microsoft incelemeye alırken müşterilere geçici olarak başka ağ tarayıcısı yazılımları kullanmaları tavsiye ediliyor. Microsoft yatığı açıklamada sorunu çözmek için acil olarak alternatif bir yazılımın geliştirildiğini belirtti.

BÜTÜN VERSİYONLAR SORUNLU

Dünyanın en çok kullanılan internet yazılımı olan İnternet Explorer'in 7. versiyonuna daha önce de saldırılar yapıldığını dile getiren Microsoft, diğer versiyonların da potansiyel olarak güvenli olmadığını söylediler. İsveç'te SVD gazetesine konuşan bir uzman, kullanıcının Explorer vasıtasıyla bir web adresine bağlandığında, başka bir web sitesine yönlendirildiğini, orada bir 'jawa script'i yüklemesi istendiğini ve daha sonra da kullanıcının bilgisayarına casus programın bulaştığını söyledi. Kaja Narum isimli uzman, bu durumu kullanıcıların fark edemeyeceğini ve bilgisayar korsanlarının özel dosyalara sızabileceğini kaydetti. Narum, Explorer'ın bütün versiyonlarında aynı problemin yaşandığını ifade ederken, özellikle versiyon 7'de riskin en yüksek seviyede olduğuna işaret etti. Narum Explorer yüzünden meydana gelen bilgisayar mağduriyetlerinin en çok Asya'da yaşandığının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler