Eğer cebiniz çalınırsa ...!

BTK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bugüne kadar "444 9 777" ve "0 312 232 23 23" telefon numaralarıyla hizmet veren merkezin yeniden yapılandırılarak genişletilmesi çalışmaları kapsamında iletişim numaraları değiştirildi.Elektronik Haberleşme Kanunu

Eğer cebiniz çalınırsa ...!

BTK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bugüne kadar "444 9 777" ve "0 312 232 23 23" telefon numaralarıyla hizmet veren merkezin yeniden yapılandırılarak genişletilmesi çalışmaları kapsamında iletişim numaraları değiştirildi.

Elektronik Haberleşme Kanunu uyarınca başta cep telefonları olmak üzere elektronik kimlik bilgisini haiz cihazı çalınan, yağmalanan, kaybolan veya rızası dışında elinden çıkan kişilerin, cihazın elektronik haberleşme bağlantısının kesilmesi için öncelikle BTK Bilgi ve İhbar Merkezine başvurmaları gerekiyor. Ayrıca merkeze kayıp ve çalıntı ihbarlarının dışında, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefon cihazlarının kayıt işlemleri ile telefon cihazlarının kapanması veya kapanacağına ilişkin yasal uyarı gönderilmesi gibi konularda bilgi almak için de başvuru yapılabiliyor.

BTK Bilgi ve İhbar Merkezinden mesai saatleri dışında da hizmet alınabiliyor.BTK’nın açıklamasında,ayrıca telefonunu kaybeden veya çaldıran bazı vatandaşların sadece abone olduğu GSM operatörünü arayarak telefon hattını aramaya kapattırdığına işaret edildi. Cep telefonu hattının aramaya kapatılmasının yeterli olmadığı belirtilen açıklamada, söz konusu durumda cep telefonunu çalan veya bulan kişinin başka bir sim kart takarak telefonu kullanabileceği, telefonların suç ilişkilerinde kullanılması halinde telefonun asıl sahibi olan kişilerin de şüpheli durumuna düşerek mağdur olabileceğin vurgu yapıldı.Bu nedenle bulunan telefonların sahiplerine iade edilebilmesi için de emniyet birimlerince Bilgi İhbar Merkezine yapılan ihbar kayıtlarında bildirilen kimlik bilgilerinin esas alındığı kaydedilerek, cep telefonu hattıyla birlikte mutlaka telefon cihazının da Bilgi ve İhbar Merkezi aranarak kullanıma kapattırılması gerektiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler