Bilecik’te 37 bin 453 öğrenci karne sevinci yaşadı

Bilecik’te okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 37 bin 453 öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı.

Bilecik’te 37 bin 453 öğrenci karne sevinci yaşadı

2017-2018 eğitim-öğretim döneminin ilk karne dağıtım töreni Bilecik Ertuğrulgazi İlkokulunda düzenlendi. İlk olarak öğrenciler, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ı kapıda karşılayarak çiçek takdim ettiler.

Bilecik Ertuğrulgazi İlkokulu Gösteri Salonunda düzenlenen törene, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Ertuğrulgazi İlkokulu çok amaçlı salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşması yapan Ertuğrulgazi İlkokulu Müdürü Yılmaz Benlice, okulun, müdürü, öğretmeni, öğrencisi, velisi ve tüm çalışanlarıyla sıcak bir yuva olduğunu belirtti. Benlice, “Bu yuva gelecekteki yaşamımızın ve mutluluğumuzun hazırlayıcısıdır. Bu yuvada amacımız, milli ve manevi değerlerini koruyan, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizden isteğimiz, sizi geleceğe hazırlayan iyi niyetli çabaları boşa çıkarmayın, çok çalışın. Okulunuzu, öğretmenlerinizi çok sevin. Milli ve manevi değerlerinizi koruyun” dedi.

Okul Müdürü Yılmaz Benlice’nin konuşmasının ardından 1. sınıflar öğrencileri tarafından ’Okul’ şiiri okunmasının ardından 1. sınıfların ’Müzikli gösterisi’ gerçekleştirildi. Öğretmenlerden oluşan koronun seslendirdiği eserlerin ardından yine okul öğrencilerinden oluşan halk oyunları gösterisi yapıldı.

Gösterilerin ardından Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un öğrencilere karne dağıtmasıyla program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler