Beşirli Sahilinde kötü koku ne zaman bitecek? TİSKİ Genel Müdürü Haber61’e açıkladı

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş Haber61’i ziyaret etti. Tekataş ziyaretinde Beşirli sahilindeki kötü kokunun biteceği tarihi açıkladı.

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçme suyu ve Kanalizasyon (TİSKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş Haber61’i ziyaret etti.

Haber61 İmtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu, Genel Müdür Ergun Hardaloğlu, Genel Koordinatör Tuncay Lakot ve Genel yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı ile sohbet eden Ali Tekataş, önemli açıklamalarda bulundu.

Beşirli Sahilindeki kötü koku konusunda açıklamalarda bulunan Ali Tekataş, bölgeye akan 7 derenin hepsinin rehabilitasyonunun yılsonuna kadar biteceğini ve kötü kokunun ortadan kalkacağını söyledi.

Beşirli Sahilinde kötü koku ne zaman bitecek? TİSKİ Genel Müdürü Haber61’e açıkladı

“TİSKİ GENEL MÜDÜRÜ OLARAK ÇOK UTANDIM”

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Beşirli sahilindeki oluşan kötü kokuyu duyunca çok utandığını belirterek, “Dün bir misafirimiz vardı Ayasofya tarafına gittim. TİSKİ genel Müdürü olarak oradaki kokuyu görünce çok utandım. Oranın projelerini geliştirdiğimiz, çözüm manasında kazmayı vurduğumuz halde. Şuanda 7 tane derede ayrıştırma çalışmaları devam ediyor. Büyük bir başarıyla devam ediyor. O menfezlerin içerisinde kim nereden kaçak kanalizasyon bağlamış onu arıyoruz. Çok fazla kaçak kanalizasyon var. Kaçak olmayan neredeyse yok. Bir Aydınlıkevler gerçeği var. Aydınlıkevler’i artık çözüyoruz. Zağnos deresinin altında 2 tane 50 cm borudan kanalizasyon akıyordu. Köprünün tam altında. Onu kestik ve yatay delgiyle kimsenin ruhu duymadan, yolun altından tünel açarak geçirdik. Elkafdere, Eyüboğlu deresi, Ballıca deresi, Trabzon’un bir ucundan bir ucuna 38 tane sıkıntılı dere var. 2 dere tamamen bitti. Aydınlıkevler yüzde 30 civarında, diğerlerinde de yüzde 60’a yaklaştık. Bu yılsonunda biz 7 derenin hepsini bitireceğiz. Ama derelerin tamamı bitmeyecek. Çünkü her bir derenin temizlenmesi için 3-4 Milyon TL para gidiyor. Şuanda 12 Milyon TL’yi bulduk” dedi.

“SORUNUN KAYNAĞINI BULDUK”

Sahil kesiminde sorunu kaynağından çözeceklerini sözlerine ekleyen Tekataş, “Gülcemal projesinin esasını ben gördüm. Orada çok büyük bir sıkıntı vardı. Biz geldiğimizde o derelerde kaynağından kesilmesi noktasında tespitlerimiz yoktu. Gülcemal ile şuandaki sahil arasında kanal olacak, deniz suyu olacak. Gülcemal bir aday olarak kalacak. Biz sorunun kaynağını bulduk. Kaynağından kaçakları kesiyoruz. Sorunun esas kaynağını bulunca ikinci bir maliyete girmenin gereği kalmadı. Biraz sabredilecek. Zağnos’un birleştiği yerde artık o sorun yok. Çok az miktarda kaçak vardır gözümüzden kaçan, çünkü öyle yerden öyle kaçaklar yapılmış ki, bulmanız mümkün değil” şeklinde konuştu.

“KISACIK BİR MESAFEDE 5 MİLYON TL HARCIYORUM”

Ali Tekataş, zamanında kanalizasyona bağlanmayan hatlar için şimdi kısacık mesafelerde 5 Milyon TL harcamak zorunda kaldıklarını belirterek, “Ceza konusunda biz ihbar ediyoruz. Ceza konusu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uhdesinde. Ama hangi birini edeceksiniz. Orada kanalizasyon hatları normalde var ama kolay yolu bulmuş. Çaresiz olduğu için bağlayanlar da var. İki farklı konu var. Şuanda Aydınlıkevler’de yapılan iş gerçekten cesaret edilemeyecek bir iş. Yolun çapı ebadında boru koyuyoruz. Yağmur suyunu oraya alacağız hemen yanından kanalizasyon döşüyoruz. Yaklaşık 5 Milyon TL’lik bir iş. Zamanında onlar kanalizasyonlara bağlanmadığı için, oralara kanalizasyon bir şekilde yapılmadığı için şimdi ben çok kısacık bir mesafede 5 milyon TL harcıyorum. 7 tanesini çözüyorum, irili ufaklı 31 tane daha yerim var. Bir kısmını da bu İPA projesi içinde çözeceğiz. Birkaç derem daha var, çalışmalar devam ederken yeni fark ettik. Bir yerde menfez var gidiyor ve bir yerde kesiliyor. Nerede olduğunu bulmamız lazım. Baktık ki evin tam ortasından geçiyor.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber