Süleyman Soylu: “Ne yapmak istediklerini biliyoruz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Beşikdüzü’nde düzenlenen mitinge katıldı.

Süleyman Soylu: “Ne yapmak istediklerini biliyoruz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu referandum çalışmaları kapsamında Beşikdüzü’nde miting düzenledi.


Ak parti Beşikdüzü İlçe teşkilatı tarafından organize edilen mitinge Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  Milletvekilleri Salih Cora, Muhamet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi partililer ve vatandaşlar katıldı.

 Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, yaptığı konuşmada “Bundan 3 yıl önce belediye Başkanı seçildim. Şimdi görüyorum ki yapılacak referandumda sandıklar patlayacak. İnşallah daha müreffeh yarınlara oy vereceğiz. Buradan 40 yılımı aralarında geçirdiğim ülkücü kardeşlerime seslenmek istiyorum. Birileri sizlerin içerisine nifak tohumları ekmek istiyor. Burada hep birlikte Beşikdüzü’nün boynunu büktürtmeyeceğiz. 71 yıldır arabanın gaz pedalının altındaki takozu çıkaracağız ve bu ülke hizmet almaya devam edecek.” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Çok büyük bir çalışma ortaya koyduk. Sizlerden aldığımız güçle 50 gündür çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sandıklardan evet oyu patlaması yaşanacaktır. Ben Beşikdüzü’ne çok defa geldim ama ilk kez böyle bir kalabalığı gördüm. Türkiye’de çok önemli bir anayasa değişikliği yapılacaktır. Geçmişte yapılan kavgalar çözümsüzlüklerin ortadan kalkacağı Terörün belinin büküleceği, hızlı kalkınan daha güçlü bir Türkiye’nin adımını atacağız. Cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz. Meşrutiyetin güzü millete ait olacaktır. Cumhurbaşkanına sorumluluk getiren bir düzenleme getiriyoruz. Daha demokratik bir sistemi inşa edeceğiz. Patronun millet olduğu yeni bir Türkiye’ye hoş geldin demeye var mısınız?” dedi.

Muhammet Balta, “Biz Trabzon’un her noktasındayız. Vatandaşlarımız bize “siz bizlerle zaman harcamayın biz tabi ki evet diyoruz” dediler. Bunları bize AK partililer değil bütün vatandaşlarımız MHP’li kardeşlerimiz söylüyor. Bütün kardeşlerimden 24 saat esaslı çalışma istiyorum gazamız mübarek olsun.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mitingde yaptığı konuşmada, “size çok teşekkür ediyoruz Beşikdüzü. Ülkemizi, istila etmek istediler ama başaramadılar. Anladılar ki bayrağı indiremeyeceğiz. Anladılarki bu millet esaret kabul etmeyecek. Bünyesi zayıf olan bir sistem kurdular. Türkiye’nin üzerinde oyunlar oynadılar. Bunu on yıllardır yapıyorlar. Ülkemi yarınlara güçlü bakmamasını, bu şefkat ve iyilik medeniyetini bitirmek istediler. Menderesi astılar, Özal’ı tasfiye ettiler. AK Parti hükümetine kadar hükümetlerin süresi 16 aydı. 16 Ayda hangi adımı atacaksın da millete verdiğin sözü yerine getireceksin. Kurdukları sistem açıktı. Millete oy verdiriyordular. Sonra devalüasyonlarla verdiklerini alıyorlardı. Arkasında bu efendiler olanlar istediklerini yaptılar. Bu ülkeye çok çektirdiler. Başörtüsünü yasakladılar, çocuklarını okula göndermediler. Gün geldi çocuklarınızı 15 yaşından sonra Kuran Kursuna gönderemezsiniz dediler. Bu millet hep ayakta durdu. Darbelerle bize diz çöktürmek istediler. Baktılar ki bize söz geçiremediler, Türkiye büyümeye devem ediyor. 15 Temmuzda kedinin köşeye sıkışık tırmalaması gibi bizi tırmaladılar. Bu ülkede bizi birbirimize düşüyordu.

Türkiye zayıfla beraber yürüyebilecek bir ülke değildir. Türkiye zayıf bir ülke olamaz. Zayıflıklarımızda başımıza akbabalar üşüştü. Ne zamandan beri seçim kampanyası yürütüyoruz. Bugün Türkiye oldun ve çok sesli bir seçim ortaya koyuyor. Biz MHP ile bir araya geldik. Bir adım biz attık. Bir adım onlar attılar. Oyumuzu kullanırız kararımızı veririz. İsteriz ki hükümet pazartesi işbaşı yapsın. Bu ülkede 7 Haziranda hükümet kuramadı. Biz MHP ile ortak bir metinde, bu sistemin darbeler üretmemesi krizler üretmemesi için biz araya geldik. Bu yeni sistem istikrar üretecek, demokrasiyi egemen kılacak, çatışma değil, kavga değil uzlaşma üretecek. Herkes milletin kapısına gelecek. Bu yeni sistem topyekün kalkınma üretecek. Bu yeni sistem artık iş üretecek. Mecliste gördüğünüz bazı manzaralar tamamen ortadan kalkacak. Meclis kanun yapacak. Millet ile hükümet arasında köprü olacak. Yeni sistem gençlerde dinamizm üretecek. Bu ülkede sahada kazandık masada kaybettik.

Terörle mücadele kararlılıkla, siyasal güçle, iradeyle yapılır. 7 Haziran’da AK parti hükümet kuramadı. Kılıçdaroğlu görev istedi. Kılıçdaroğlu azınlık hükümeti kuracaktır. AK Parti ve MHP bu hükümette yer almadı. CHP’ye destek veren sadece HDP vardı. Bu hükümet kurulsaydı hangi evlatlarımıza terörle mücadele yaptıracaktır. Telefon açıp yolları kazanlara müsaade edin diyeceklerdi. HDP’liler burada operasyon yapamazsınız dediler. Yaptık. İstedikleri oradaki teröristlerin devam etmesiydi. HDP’liler oraya geldiler sokmadık. Bugün terörle mücadelenin arsından kaya gibi duran bir millet ve Hükümet var. Bugün Terörle mücadelenin arkasında duran bir Cumhurbaşkanı var. Terör fırsat kollar. Hükümetimiz güçsüz oldu, peki Avrupa sizi rahat bırakır mı? Bize dediler ki geri kabul anlaşması yapalım. Size vize serbestisi verelim dediler. Biz sözümüzü tuttuk ama onlar tutmadı. Bize terör kanununu değiştirin dediler. Güneydoğuyu PKK’ya verin, bizde size vize serbestisi verelim dediler. Biz senin vizeni de PKK’nı da başına çalarız.

Türkiye’nin ayağa kalkmasını istemiyorlar. Biz füzeleri, tankları, helikopterleri, insansız hava uçağı alırken dost ve müttefiktik ama biz bunları kendimiz yapmaya başlayınca kötü olduk. PKK’yı bitirmemek için ellerindeki imkânları bize kullandırmamak için her şeyi yapıyorlar. Bu referandumda Türkiye’nin her yerine gittim.

Çok sıkıntılardan geçtik. Milletimizin önüne geldik. Kılıçdaroğlu kimlerle kampanya yürütüyor. Bizim evlatlarımız operasyona çıktığı zaman dua ediyorum. Allah şahittir boş kaldığımız her an o evlatlarımızın başına bir şey gelememesi için dua ediyoruz. Kılıçdaroğlu Güneydoğu’da bir Ay yıldızlı bayrağı koyduramadı. Biz bu toprakları bedava kazanmadık Kılıçdaroğlu, Biz ne yaptık ta Deniz Baykal ve Konya milletvekili düşmanı denize döker gibi denize dökeceğiz diyor. Biz ne yaptık. Herkes kendisini ifade ediyor. Biz işimize baktık. Biz kime kötülük yaptık ta bizi denize dökecekler. Biz Avrupa’ya kötülük yapmış olabiliriz, onların istediği gibi bir Türkiye yok artık.  Bize güç kuvvet verdiniz.  

Şimdi yeni bir sistem kurmamız lazım. Bize itimat edin, bize güvenin. Tayyip Erdoğan sizi yanlış bir yola sevk etmedi. Muhakkak tecrübesi var. Ama şu var. Milletine tabiidir. Milletin onaylamadığı bir tercihi gördüğü andan itibaren milletin söylediği esastır. Şunu biliyor korkuyla bu millet yenilmez. Bu millet cesur korkmayan bir millettir.  Onların ne yapmak istediklerini biliyoruz.
 

 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler