Beşikdüzü’nde ağaç kesme krizi devam ediyor!

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde 2 gün önce park krizi yaşanmıştı.

Beşikdüzü’nde ağaç kesme krizi devam ediyor!

Haber61 - Haber Servisi

Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkının kentsel dönüşümle yıkılması ve yerine bir proje hazırlanması üzerine Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Dayanışma platformu, konuyu mahkemeye taşımıştı.

Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti, bununla yetinmeyen Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, yeniden imar değişikliği yaparak askıya çıkmadan, yasal 15 gün şikayet süresini beklemeden Pazar günü ilk kepçeyi vurmaya kalkarak park içerisindeki ağaçların bir kısmını kesmişti. Olayı haber alan platform üyeleri tepki göstermiş belediye çalışanları ile gerginlik yaşanırken yıkımdan vazgeçilmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Beşikdüzü’nde yaşayan bir grup bugün de bir eylem gerçekleştirdi. Getirdikleri fidanları kesilen ağaçların olduğu bölgeye diken grup üyeleri, yaşananları protesto etti.

Protesto gerçekleştiren grup arasında Geçmiş Belediye Başkanlarından Mehmet Can ve Mehmet Kalay, İYİ Parti ilçe başkanı Mustafa Zeki Bayram, CHP ilçe başkanı Tamer Aydın, ve CHP Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Ramis Uzun da yer aldı.

25.12.18 - 23.01.19 tarihleri arasında Kurtoğlu Parkına avm+rezidans yapılması için hazırlanan imar planı için, katılımcılara itiraz dilekçesi dağıtıldı.

Beşikdüzü

Beşikdüzü

Beşikdüzü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler