Beşikdüzü'ndeki Arap yatırımı için karar verildi

Beşikdüzü’ndeki yatırım davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı çıktı.

Beşikdüzü'ndeki Arap yatırımı için karar verildi

Beşikdüzü’nde Al Ajaji isimli Arap yatırımcıya Şehit Erdal Kurtoğlu ve Köy Enstitüsü parkının ‘usulsüz satış, rant ve şahıs menfaati’ iddiasıyla açılan davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı çıktı.

Rant ve menfaat

Trabzon Beşikdüzü’nde belediye Meclisi kararıyla satılan köy Enstitüsü’nün ardından Best Otel, Erdal Kurtoğlu Parkı da Al Ajaji isimli şirkete satılmıştı. Bu parsellerin birleştirilerek aynı şirkete satılması tartışma yaratmıştı. Satışlar muhtemelen bedel tespit ettirilmeden, gerekli ilanlar yapılmadan, rant ve menfaat olduğu gerekçesiyle yargıya taşınmıştı.

Beşikdüzü’nün malıdır

Trabzon İdare Mahkemesi dava sonuçlanana kadar yürütmenin durdurulması kararını verdi. Beşikdüzülü Avukat Ozan Karagöz “Bu kararla Atatürk Lisesi alanımız eğitim alanı, Şehit Erdal Kurtoğlu ve Köy Enstitüsü Parkı alanlarımızda park alanı olarak imara işlenmiştir. Beşikdüzü’nün geleceğine Arap sermayesi değil Beşikdüzü halkı karar verecektir."ifadelerini kullandı.

Karadeniz Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber