Beşikdüzü'nde kriz sürüyor - İhale sonrası eylem

Beşikdüzü'nde park krizi devam ediyor.

Beşikdüzü'nde kriz sürüyor - İhale sonrası eylem

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkının kentsel dönüşümle yıkılması ve yerine hazırlanan proje ile Araplara satılmasının gündeme gelmesi sonrasında tartışmalar sürüyor.

İki kez yapılan ihale sonrasında Beşikdüzü Belediyesi Mahkemenin verdiği durdurma kararına rağmen imar değişikliği yaparak parkta çalışma başlattı. Beşikdüzü'nde bir grup vatandaş da bu çalışmayı yaptıkları eylem ile durdurdu.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Beşikdüzü Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkı için dün üçüncü kez ihale yapıldı.İhaleye Arap yatırımcı Ahmad Ajaji'ye ait olan Al Ajaji Şirketi ile ismi açıklanmayan yerli bir yatırımcı katıldı.

Türk yatırımcının ihale teklifi: 4 Milyon 975 Bin TL olurken, Al Ajaji Şirketi'nin teklifi ise 5 Milyon 100 Bin TL. İhale sırasında tekliflerin açılmasının ardından, Türk yatırımcı teklifini artırmaması üzerine, 5 Milyon 105 Bin TL bedel ile Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkının ihalesini Al Ajaji Şirketi aldı.

Satış kararının ardından Beşikdüzü Belediyesi önünde toplanan Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu üyeleri ve aralarında İYİ Parti İlçe Başkanı ve CHP İlçe Başkanının da bulunduğu kalabalığa, Platform sözcüsü Erdinç Kalay tarafından bilgilendirme yapıldı.

CHP Belediye Başkan adayı Ramis Uzun, bu satışın hukuken ve vicdanen kabul edilebilir bir yönü bulunmadığını, Kurtoğlu Parkının Beşikdüzü halkına ait kalması için verilecek hukuki mücadelenin takipçisi olacağını ifade etti.

Av. Ozan Karagöz tarafından; satışa karşı 30 günlük yasal dava açma süresi içerisinde Trabzon İdare Mahkemesi'nde iptal davası açılacağı, Beşikdüzü halkını Kurtoğlu Parkı davasına hemşehri hukuku gereğince katılmaya davet edildi.

Beşikdüzü'nde kriz sürüyor - İhale sonrası eylem

Beşikdüzü'nde kriz sürüyor - İhale sonrası eylem

Beşikdüzü'nde kriz sürüyor - İhale sonrası eylem

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber