Beşikdağı Eko Turizm Alanı olmaktan çıkarıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan görüşme sonucunda Beşikdağı Eko Turizm Alanı olmaktan çıkarıldı.

Beşikdağı Eko Turizm Alanı olmaktan çıkarıldı

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantıları devam ediyor.



21.11.2017 Salı günü yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun katılmadığı toplantıda 4 madde meclis gündemine geldi.

Meclis Gündemine gelen 2. Maddede Beşikdüzü ilçesi merkez ve mahallelerinde revizyon - ilave nazım imar planına yapılan itirazlar müzakere edildi. Yapılan itirazlar komisyondan geldiği şekliyle geçerken itirazların arasında bulunan ve teleferik yapılan Beşikdağı ile ilgili itiraz görüşüldü.

BEŞİKDAĞI EKO TURİZM ALANINDAN ÇIKARILDI

İmar ve Bayındırlık Komisyonunda yapılan incelemede Teleferik inşasının devam ettiği Beşikdüzü ilçesi Beşikdağı bölgesinin Eko Turizm alanı olarak belirlenmesi nedeniyle burada tefelerik yapılması sonrasında belli bir yapılaşma olacağına dikkat çekildi. Bu yapılaşmada Eko Turizm alanı sınırlarının etkili olacağı ancak bunun yeterli olmadığı belirtilerek Eko Turizm alanı olmaktan çıkarılmasının uygun olduğu ifade edilerek meclise sunuldu. Mecliste yapılan görüşmede Komisyonun görüşüne uyuldu. Ancak bu bölgenin Eko Turizm alanı olmaktan çıkarılarak yeni bir imar planı yapılmasına karar verildi. Yapılan oylamada itiraz bu haliyle kabul edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler