Başkan ironi yapmış!

"Vaatlerimin hiçbirini yerine getirmedim" diyen Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, ironi yaptığını ve AK Parti döneminden önce neden yatırım yapılmadığını vurgulamak istediğini dile getirdi.

Başkan ironi yapmış!

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, son günlerde basında çıkan haberlerin kasıtlı olarak çarpıtılarak bir algı oluşturulmasına yönelik olduğunu söyledi.

Başkan Bıçakçıoğlu, yaptığı açıklamasında şunları söyledi. ”2 yıl önce metruk vaziyette olan ve o gün “Ahır” olarak kullanılmakta olan yapıları yıkarken CHP Beşikdüzü İlçe teşkilatı bu alanın rantiyeye açılacağını söyleyerek kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışmasına karşı buraya “YURT” yapılacağını söylemiştik. 2 yıl sonra yurt inşaatı başlayınca “Ahırları Yıktık, Yurt Yapıyoruz” diye Belediye internet sayfamızda haber yaptık. O gün söylediklerinin yani “rantiye” olmadığını “Yurt” yapıldığı gerçeğini yüzlerine vurmak istedik. Bunu bile çarpıtarak bizim Köy Enstitülerine “Ahır” dediğimizi sosyal medya üzerinden yayarak, gerçeği gizlemeyi ve çarpıtmayı siyaset olarak benimsediler. 1971 yılında yapılmış olan bu yapıların Köy Enstitüsü ile hiçbir alakası yoktur. Köy Enstitüsü Beşikdüzü’nün bir gerçeğidir ve bugün ilçemizin üçte biri Köy Enstitüsü arazisi üzerine inşa edilmiştir.” 

ŞAHSIM ÜZERİNDEN İRONİ YAPTIM

Başkan Bıçakçıoğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen toplantıda genç basın mensuplarına yaptığım konuşmada “Ahır” kelimesini kastederek, bir kelimeye anlamlar yüklemeye zaman harcayıp ilçemizin ve ilimizin neden AK Parti’den önce yatırım almadığını yıllardır geri kaldığını, göç verdiğini sorgulamalarını, Milli ve Yerel bir bakış açısıyla yapılanları yazmalarını, vaat edilip yapılmayanların takip etmelerini ilke edinmelerini kendilerine söyledim. Şahsım üzerinden örnekleme yaparak, diyelim ki hiçbir vaadimi yapmadım milleti kandırdım gibi söyleyerek kendilerinin dikkatini çekmek istedim ironi yaptım. Bir “Ahır” kelimesiyle oyalanıyorsunuz dedim. Maalesef gördüm ki, bunu bile son on beş yıldır Cumhuriyet tarihinde yapılanlardan fazlasının yapıldığı halde bunların basının dikkatini çekmediğini sansasyonel haberciliği tercih ettiklerini üzülerek müşahede ettim.” 

BEŞİKDÜZÜ ŞANTİYEYE DÖNMÜŞTÜR
Başkan Bıçakçıoğlu, “Bugün Beşikdüzü ilçemiz AK Belediyecilikle buluştuktan sonra adeta bir şantiyeye dönmüştür. Vatandaşlarımız son 15 yıldır AK Parti’nin hizmetlerini görmekte ve her seçimde bu hizmetlerinin karşılığını oy olarak vermektedir. Tüm bunlar gerçekken basınımızın bir kısmının ideolojik bakış açısıyla gerçekleri saptırıp, konuşmalarımızdan kelimeleri cımbızlayıp partimi ve şahsımı yıpratmaya çalışmaları yönünde algı oluşturmaları beyhude uğraştır. Sözlerimin çarpıtıldığını üzüntüyle karşıladığımı belirtir. Kamuoyuna saygıyla duyururum.” 

Orhan Bıçakçıoğlu neler söylemişti?

İşte Bıçakçıoğlu'nun önceki açıklaması;

"Benim ilçemde 35 mahalle var. Seçimden önce her mahalleye bir vaadim oldu. Daha bugüne kadar hiçbirini yapmadım. Ama bunu basının hiçbirisini yazmadı. Ben espri ve şaka ile karışık bir laf ediyorum, bütün basın yazıyor. Yahu ben ‘Vaat ettim bu milleti kandırdım, size şunu bunu yapacağım’ dedim. Bugün itibariyle seçime 14 ay kaldı. Ben bu vaatlerin hiçbirini yapmadım. Bu benim için olduğu gibi seçilen siyasilerimiz, vekillerimiz için de geçerli. Belediye Başkanlarımızın hepsi için geçerli."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber