Ahmet Külekçi

Ahmet Külekçi

Ben Anadoluyum..

Malatya'da yerel bir televizyon kanalında kendi yazdığı "Ben Anadolu'yum" adlı şiiri okuyup sosyal medyada fenomen olan şair Hacı Gürhan’I hatırladınız mı?

Bingöl doğumlu Hacı Gürhan’ın şiiri dalga-dalga yayılmış binlerce vatandaşımızın büyük beğenisini kazanmıştı..

“Ben Anadoluyum” şiiri teröre karşı ortak dilimiz olmuş birlik ve beraberliğimizin simgesi haline gelmişti..

Bu şiir aynı zamanda bugün İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun himayesinde gerçekleşen “Kardeş şehirler projesinin” hedefini kapsamakta.

Bu projenin gönüllü bir parçası olmaktan şahsen büyük onur ve gurur duyuyorum.

Trabzon ile Mardin arasında başlayıp Bitlis ile Artvin arasında devam eden kardeşlik köprüsü Anadolu insanın dayanışmasını-kaynaşmasını ve tek yürek oluşunu ortaya koymakta

Karşılıklı gerçekleşen ziyaretlerle Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu arasında çok anlamlı bir köprü oluşmakta..

Tarihi-kültürel mekanların ziyaretleri, şehirlerin göbeğinde birlikte oynanan halk oyunları, birlikte söylenen türküler, kurulan dostluklar, toplantılar ve diğer etkinlikler.. Hepsi kardeşlik köprüsüne başka bir anlam ve değer katıyor

Sırada diğer iller var

Kardeşlik köprüsü projesi devam edecek.

Bitlis’in Artvin’e ziyareti sonrası şimdi de Artvin’in Bitlis’e ziyareti gerçekleşecek.

Ardından da Bingöl ile Gümüşhane ve Giresun ile Tunceli arasında kardeşlik köprüleri kurulacak birlik ve beraberliğimiz pekişecek.

Hacı Gürhan’ın şiirinde bölgede yıllardır devam eden terör olaylarına dikkat çekerken bugünlerde yapılması gereken ve devletimizin kararlıkla üzerine gittiği terör konusunda çok çarpıcı mesajlar veriyor..

İşte o şiir dikkatlice okumanızı isterim..

Ben Anadoluyum..

“Bir yanımdan şafak sökerken bir baştan bir başa Her gün selam veriyor güneş kurda kuşa.

 Dört mevsim bir yaşarım, yok cihanda böyle eş, akşam sefasından ufuklardan batıyor güneş.

İşte ben Anadoluyum, yiğidim çatıktır kaşım, Bir babanın öz oğluyum, yedi kardaşım.

 Yedi oğlum var biri Arastır, bir ucunda serhat, Bir kızım var Dicledir, bir oğlum var Fırat,İki ikizim var Seyhan, Ceyhan kıskançlık verirler yada, Her nesneye can verilir, yeşil Çukurovada. Bir oğlum var, uzun boyludur rengi kızıl ya, Bir kızım vardır, kaşları hilaldir adı Sakarya. İşte benim ben, ben Anadoluyum.

Ben Türküm, Kürdüm, Zazayım, Lazım, Çerkezim, Dadaşım Dedik ya bir babanın öz oğluyum, yedi kardaşım Ben Karadeniz de Lazım Hazar denizinde Abazım Bir elimde kemençe bir elimde sazım .İşte benim ben, ben Anadoluyum.

Ağrı Dağında güvercinim. Bitliste Ahlat, Vanda Gevaşım Ben Bingöl dağların da çobanım, Muş ile kardaşım. Hakkaride Ahmed-i Hani Feqiye Teyrana kuşum Ben Cizre yollarında Mem-u Zin ile yoldaşım Batman da petrol, Diyarbakır ovasında pamuk, Melikahmet dükkanın da kumaşım.

 Siirtte Koçero Mardinde Süryani Antepte Şahin, Urfa da Halil-ul Rahman sofrasında aşım.

 Ben Erzincanda Terzi Baba Elazığda Gagoşum. Ben Munzur da alevi, Sıvasta kızılbaşım.İşte benim ben, ben Anadoluyum Ben Hatay da Arabım Habib-i Neccara yandaşım Ben Malatya, Adıyaman, ben Maraşım, Ben Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, eğilmez başım.

 Ben Yozgat, Tokat, Ankara vatan duvarında taşım. Adana, Antalya, İzmir, Bursa dan hoşum Sakarya, İzmit, İstanbul aşkıylan sarhoşum Egede efe Trakya da Roman Marmara da Mamoşum Ben Yurtta sulh Cihanda barışım Ben Kuranı Kerim in ışığında çağdaşım Ben Anadolu erenleri Mevlana, Yunus, Hacı Bektaşım Ey sevgili kendine gel ,sen bensin ben sizim.

Çanakkalede yatan binlerce kefensizim. Beni benden ayırmak ne mümkün, Aynı bedenim, aynı kemiğim, aynı tırnağım, aynı dişim. Ben anayım, ben babayım, ben dayı, yegenim, ben eşim. Ya Rabbi sana arzu-yu niyazım var ayırma beni haktan.

Ya rab koru beni düşmanlardan dış mihraklardan. Otuz beş yıldır ne baharım var ne yazım, mevsimde kışım. Ben üzgünüm, ben kırgınım, ben ağlayan gözlerde yaşım. Ben GÜRHANım, garip ozanım, bu topraklarda vatandaşım.”

Türkiye’nin üzerine oynanan oyunları hepimizin artık iyi anlaması şart.

Ülkenin birlik ve beraberliğini savunmaktan başka çaremiz yok!

Herkesin ama herkesin “Ben Anadoluyum” şiirini içine çeke-çeke tekrar-tekrar dinlemesi gerek..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR