Erol Önsel

Erol Önsel

Belirsizlik

Sezon boyunca türlü sorunlarla uğraşan Trabzonspor Medicalpark, zaten eksik rotasyona bir de Kadji ve Duşan gibi iki oyuncunun yokluğu eklenince Gaziantep maçının tamamını kısa bir takımla oynamak zorunda kaldı. İkinci yarının en iyi performans sergileyen takımı olan Gaziantep Basketbol, ilk periyot haricinde hemen hemen tüm karşılaşma boyunca çok üstün bir oyun sergiledi. Boyalı alanı kullanma şansı olmayan takımımız, bu bölgede Julian Wright ile etkili olmaya çalışsa da sakatlıktan yeni çıkmış olması nedeniyle henüz performansının istenilen düzeyde olmamasından dolayı sınırlı etkinlikte katkı sağladı. Çember altındaki tüm yükün onun üzerinde olması ve kondisyonunun yeterli olmaması katkısını da sınırladı. Bir çok pozisyonda kısalarımızın çember altında Gaziantep’in uzunlarıyla eşleşmek zorunda kalması rakibin bu bölgeyi son derece etkin kullanmasına neden oldu. Bu etkinliği önlemek amacıyla zaman zaman alan savunması yapmak zorunda olsa da Trabzonspor Medicalpark, Gaziantep’in yüksek dış atış yüzdeleri nedeniyle başarılı olamadı. Takımın hücumdaki en önemli oyuncusu Dwight Hardy’nin , Bazarevic tarafından yeterli düzeyde kullanılamaması, skor konusunda sorun yaşayan takımımızın daha da etkisizleştirilmesini sağladı. İçeriden oynamakta zorlanan Trabzonspor Medicalpark, Malcolm Lee ile dış atışlarla oyuna tutunmaya çalışsa da ona ayak uydurabilecek bir takımdaşı olmaması nedeniyle dışarıdan da etkili olamadı.

Her molada takımdaki oyuncuların yüz ifadeleri “dokunsalar ağlayacak” türünden bir sonuç çıkarılmasına sebep oluyor. Genel anlamda bir mutsuzluk olduğu çok açık ortada. Takımın en kısa zamanda psikolojik bir rehabilitasyona ihtiyacı olduğu gözle görülür bir gerçek. Gaziantep Basketbol maçının bir an önce bitmesini bekledikleri, vücut dillerinden açıkça ortada. Bizleri biraz olsun ümitlendiren tek şey 10 dakika boyunca sahada kalan ve eline gelen topu son derece özgüvenli kullanan genç oyuncu Mustafa Baştürk oldu.

Artık ligde son 5 maçı oynayacağız. Takımın durumuna bakılırsa TED Kolejliler maçı hariç, kazanabileceğimiz maç sayısı konusunda hiç kimse bir şey söyleyemez. Küme düşme hattındaki Best Balıkesir ile aramızda sadece iki galibiyet fark olduğu hele Uşak’la son hafta oynayacağımız ve rakibin karşılaşmaya, ligin ilk yarısında son derece gergin geçen maçın bir rövanşı gözüyle bakabilecek olması , soğuk terler dökmemize neden oluyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.