Yüksek kesimlerde kar, tipi etkisini sürdürüyor

Okula giden öğretmenlerin otomobili karda patinaja düştü.

Yüksek kesimlerde kar, tipi etkisini sürdürüyor

Bayburt ve Erzincan’ın yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkisini sürdürüyor. Ekipler karla mücadele çalışması yürütürken vatandaşlarda zaman zaman zor anlar yaşıyor.

Bayburt’ta kardan dolayı kapalı köy yolu bulunmazken kardan dolayı daralan güzergâhlarda karayolları ekipleri genişletme çalışmasını sürdürüyor. Çığ tehlikesine karşı vatandaşlar uyarılıyor.

Erzincan’da da kar ve tipiden dolayı kapalı bulunan 50’e yakın köy yolunun yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışma yürütüyor.

Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde okula giderken otomobilleri kara saplanan öğretmenler zor anlar yaşadı. Çayırlı Verimli köyü ilk ve ortaokulu öğretmenleri karda patinaja düşen otomobili küreklerle etrafını temizledikten sonra iterek bulunduğu yerden çıkarabildiler.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Bayburt’ta 12, Erzincan’da 6, Erzurum’da 14, Kars’ta 22, Ağrı’da 19, Iğdır’da 4, Ardahan’da 22 derece olarak kaydedildi.
Yüksek kesimlerde kar, tipi etkisini sürdürüyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler