Sarp Sınır kapısı açılmadan yine kapandı! İhracatçılar şokta

Türkiye'nin Gürcistan'a açılan kapısı Sap Sınır Kapısı açılmadan kapandı.

Sarp Sınır kapısı açılmadan yine kapandı!  İhracatçılar şokta

Haber61/Haber Servisi

Türkiye kapısını Gürcistan’a kontrollü bir şekilde tamamen açmasına karşın Gürcistan kapılarını önce Haziran 26 ardından da son olarak Ağustos ayına ertelediğini duyurdu. 

Gürcistan makamlarınca yapılan açıklamada ülkeye yapılacak hava uçuşlarının açılma tarihini 1 Ağustos 2020 tarihine ertelediklerini ifade ettiler. Ayrıca karayolu içinde bu durumun söz konusu olacağı belirtiliyor. 

Gürcistan’ın bu tutumu kapıların tamamen açılmasını bekleyen  Gürcistan'da iş yapan işyeri olan ihracatçılarda iş adamlarında  şok etkisi yarattı.
İhracatçılar Türk Dış İşleri Bakanlığı ile görüşerek elçilik kanalıyla mağduriyet yaşanmaması işlerinin başına gidebilmek, üstlendikleri inşaat taahhüt işleri ve projelerini yürütebilmek için girişimde bulundu.

Gürcistan’a Türkiye’den en fazla ihracat yapan 30 firma yetkilisinin girişine izin verilmesi talep edildi. Lakin bu talebe Gürcü yetlililer tarafından şartlı olarak kabul edildi. 

30 firma yetkilisi eskort eşliğinde kapıdan alındıktan sonra 14 gün belirlenen otelde  karantina da kalacak olmaları şartı ile Gürcistan'a girebilmeleri Türk tarafında tepkiyle karşılandı. 

Ülkeler arası ‘Mütekabiliyet’ kurallarına aykırı olduğunu ifade eden ihracatçılar, Türk dış işlerinden girişimde bulunmalarını istedi.

Türk sınır kapısında son teknolojiyle donatılmış sistemlerle sağlık taraması yapılmasını öne süren Türk yetkililer, Gürcistan’ın bu şekildeki uygulamasına  şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Gürcü tarafındada Gürcistan Devleti’nin bu kararına tepkiler artmaya başladı. Türk tarafında sağlık hizmeti görmek isteyen, ürün almak isteyenler alınan kararı ‘saçma’ bulduklarını duyurdular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel