Bayburt’tan yılın öğretmeni olmaya aday

Bayburt’ta görev yapan sıradışı öğretmen Emre Özel yılın öğretmeni adayı oldu.

Bayburt’tan yılın öğretmeni olmaya aday

Haber61 - Haber Servisi – Daha önce yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Bayburt’un Demirözü ilçesi Beşpınar köyünde bulunan Şehit Gürcan Yavuz Ortaokulu Fen Bilgiler öğretmeni Emre Özel, “Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri” kapsamında yılın öğretmeni adayı olarak gösterildi.


Yılın öğretmeni kategorisinde 8 öğretmen ile birlikte aday gösterilen Emre Özel, okulundaki imkansızlıklara rağmen hayata geçirdiği TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Bilim Merkezi projeleri ile dikkatleri üzerine çekti.

"TÜBİTAK BİLİM FUARI" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

"BAYBURT'TA BİLİM MERKEZİ SINIFI HAYATA GEÇİRİLDİ" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

“Yılın Öğretmeni” yarışmasına oy vermek isteyenler https://www.ajanstr.com.tr/projeler/anket/index.php/yilin-egitimde-basari-odulleri-2017/ linkinden oy kullanabiliyor.

Yarışmada Emre Özel ile ilgili verilen bilgilerde şu ifadelere yer verildi;

Bayburt’tan yılın öğretmeni olmaya aday22 Temmuz 1985 Ankara doğumlu. 3 çocuklu bir ailenin en küçüğü. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara da tamamladı. Gazi Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliğinden 2009 yılında mezun oldu. 2010 yılında Bilişim Kolejlerinde kısa bir süre görev aldıktan sona yine aynı yıl şu an görev yapmakta olduğu Bayburt Beşpınar Köyü Şehit Gürcan Yavuz Ortaokulun da göreve başladı. Atamasının yapıldığı günden itibaren yaklaşık 6 yıldır Beşpınar Köyünde ikamet ediyor. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümüne başlayarak 2. üniversiteyi okuma yolunda adım attı ve şu an son sınıfta. 2014 yılında ise Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Yüksek Lisansa başladı ve şu an tez yazma aşamasında. Okulunda göreve başladı ilk günlerden bu zamana dek öğrencilere okulu sevdirme, okulun alışagelmiş boyutundan öte sıra dışı çalışmalara imza atmaya çalıştı. Köy şartlarında bulunan bu eğitim yuvasının olumsuzluklarını en aza indirgeyerek koşulların yetersizliğinden yakınmadan bir şeyler ortaya konulabileceğinin inancı içerisinde oldu.

* Köy şartlarında yapılmaz denen, insanların tamamlayamayacağını düşündüğü TÜBİTAK BİLİM FUARLARI’nı okuluna kazandırarak 2014-2015 ve 2015-2016 yıllarında yaparak Fuar Proje Koordinatörlüğünde bulundu. 500’e yakın nüfusu bulunan Beşpınar köyüne farklı yıllarda binlerce insanı getirerek hem öğrencilerin bilimle tanışmasını hem de sosyalleşmelerini sağlayarak köy ve okulunun tanıtımına katkıda bulundu. Ayrıca bu fuarlarda 100’e yakın projeyi öğrencileri ile birlikte başarı ile tamamlayarak TÜBİTAK PROJE havuzuna katkıda bulundu.

* 2015-2016 eğitim-öğretim yıllarında yine tamamen kendi öz kaynaklarımı kullanarak okulumuza bir BİLİM SOKAĞI PROJESİ yaparak öğrencileri bilimin içine çekmeye çalıştım. Bilim Sokağımız şu an aktif bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir.

* 2015-2016 eğitim-öğretim yılında köye uzak olan Bayburt Üniversitesi ile iletişime geçerek 100’e yakın öğretmen adayı üniversite öğrencisini köye gelmesini sağlayarak Topluma Hizmet Çalışması kapsamında okul duvarlarının uygun bir şekilde grafiklerle süslenmesini sağladı.

* 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında okulunun “TEMA Vakfı Temsilicisi” olarak yüzlerce Tema Etkinliğini öğrencileri ile birlikte yerine getirip, okul bahçesine öğrencileri ile birlikte bir Çam Ormanı kazandırdı.

* Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Bu Benim Eserim” projesine Fen Bilimlerinden 3 proje ile katılarak Erzurum Bölge de değerlendirmeye hak kazandı.

* İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında ki okulların katıldığı “GENÇ BEYİNLER YARIŞIYOR, OKULLAR KAYNAŞIYOR ve O SES DEMİRÖZÜ” gibi projelerin ilçesinde gerçekleşmesine katkıda bulundu.

* 2015-2016 Eğitim-Öğretim yıllarında Çanakkale Zaferi Kutlamaları doğrultusunda köy velileri ve öğrencilerinden oluşan “Çanakkale Geçilmez, Er Hüseyin, Kınalı Ali” isimli 3 kısa film hazırlayarak alışagelmiş kutlamaların boyutunu değiştirmeye çalıştı.

* 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Rahmi Koç Müzesi yetkilileri ile yaptığı yazışmalar sonucunda iletişime geçerek “MÜZEBÜS” projesinin okuluna gelmesini sağladı.

* 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında tez çalışmaları esnasında “Öğrenciler neden zil çalar çalmaz onları hayata hazırlayacak bu eğitim yuvalarından koşarak evlerine kaçar adım gitmektedirler” sorusuna yanıt arayarak “BİLİM MERKEZİ SINIFIM” uygulamasını hayata geçirdi. Bilim Merkezi Sınıfım Projesinde öğrencilerinin kendini ev ortamında hissedeceği, zil çalar çalmaz eve gitmeden bilimsel yayınlara ve materyallere anında ulaşabilecekleri bir merkez tasarladı. Bu eser de ağaçtan şeklinde bir kütüphane, Big Bang Teorisini tasvir eden bir tablo, yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayacak Materyal Ağacı, bilime yön vermiş Türk bilim insanlarının bulunduğu Atasız Ati Olmaz Köşesi, 3 boyutlu Fen Bilimleri Görselleri, Böbrek şeklinde öğretmen masası, DNA şeklinde öğretmen dolabı, Renk tayfından oluşan kalorifer petekleri, Akvaryumlar, Samanyolu Galaksisi ve Güneş Sisteminin yer aldığı Galaksi Tavan, otomatik Led Aydınlatma, Çöp atmaya özendiren Basket Çöp Kovası, Gökkuşağı ve Bulut maketi gibi birçok yenilik yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel