Erol Önsel

Erol Önsel

Basketbolun doğruları

Spor Toto Basketbol Ligi’nin ilk dört haftasında galibiyetle tanışmayan Trabzonspor Medicalpark, bu hafta ligin iddialı ekiplerinden Galatasaray Odeabank ile karşılaştı. Karşılaşmaya savunmada son derece arzulu ve tempolu başlayan ekibimiz, özelikle birebir pozisyonlarda rakibinin karşısında kalma ısrarını sürdürerek ve yardımlaşmayı diğer karşılaşmalara oranla daha iyi uygulayarak, önce rakibinin hızını kesti. Ardından hücumda acele etmeden, set hücumlarının gerektirdiği doğruları uygulayarak, kazandığı sayı isabetleriyle maç boyunca oyunun içinde kalmayı başardı.

Sürekli üzerinde durduğum boyalı alan üstünlüğünü son iki haftada Kadji’yi o bölgeye sokarak ve Julian Wright’ın üstün gayretleriyle dengeleyerek, rakibiyle mücadele etmeyi başardı. Fakat yine de atletik bir 5 numara, Wright’ın omuzlarındaki yükü azaltarak, takımı adına çok daha verimli olmasını sağlayacaktır. Yine kalitesini oyunuyla ortaya çıkaran Caleb Green sakatlık sorunu olmadığı taktirde takımına ne kadar katkı sağlayacağını, hem savunmadaki katkısıyla, hem de attığı 17 sayı ve yaptığı 6 asistle gösterdi. Dwight Hardy, etkisiz göründüğü karşılaşmada bile oyunu 10 sayıyla tamamlıyorsa, kendisi biraz motive edildiği taktirde ne kadar faydalı bir oyuncu olabileceğini açıkça ortaya koyuyor. Onun üzerinde biraz daha durulması gerektiğini ve takımdan uzaklaşmış görünen psikolojisini düzeltmek gerektiğini düşünüyorum.

Yeni gelen oyun kurucu Jorge Gutiérrez eğer takıma uyum sorunu yaşamaz ve katkı sağlarsa, takım performansının çok daha yukarılara çıkacağını düşünüyorum ya da temenni ediyorum. Çünkü şu anda ligdeki konumumuz hiç de iç açıcı değil ve önümüzdeki hafta evimizde oynayacağımız İstanbul BBSK karşılaşması bahanesiz kazanılması gereken bir mücadele. Fakat saha içerisinde basketbolun doğrularını uyguladığınız taktirde kazanmamanız için bir neden yok. Önemli olan bu durumu istikrara dönüştürmek ve bir maçla sınırlı tutmamak. Trabzonspor Medicalpark, Galatasaray karşılaşmasını kaybetse de ortaya koyduğu doğrularla bir umut ışığı görmemize neden oldu. Umarım bu durumu, sezona dağıtarak zor günleri arkamızda bırakabiliriz. Fakat işimizin hiç de kolay olmadığını da ifade etmem gerekiyor.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.