Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Basel'de sıfır derece!

UEFA'da umudu kalmayan Trabzonspor, gruptaki son maçında hem kendine, hem ülkesine puan kazandırmak için mücadele etti.

Söylentiler gibi bu karşılaşmaya 'gazozuna maç' olarak hiç bakmadı. Sakat üç oyuncu hariç, İsimlerini saymaya gerek yok, 5-6 önemli oyuncusunu Trabzon'da bırakan bordo mavililer, gruptan çıkmak için Getafe ve Krasnodar'a karşı, daha şanslı ve daha avantajlı durumda olan FC Basel 1893 önünde, takım kimliğini korumak için mücadelesini tartışmasız ortaya koydu.

Basel ekibi iki oyuncusu Kevin Bua ve Kemal Ademi haricinde, Trabzon'da sahaya sürdüğü oyunculara yine forma verdi. İlk 11' lerinde ki İki yeni isim ise Pululu ile Cabral oldu.

İlk yarının başlarında Advijaj, Abdülkadir ve Fernandes ile gole çok yaklaşan bordo mavililer, kornerden gelen topta, Widmer'in beleş golüne engel olamadı.

Kuzey Makedonyalı orta hakem 90 dakikaya gergin, biraz da sert başladı. Dışarı çıkan üç topta ise Trabzon için ters kararlar verdi. İlerleyen sürelerde ise toparladı. Gruptan çıkmak için beraberlik kendisine yetecek olan Basel, St.Jakop Park Stadyumu'nda tribünlerini dolduramadıysa da olanlarla yeterli desteği aldı. Sadece her tribünde dağınık oturanları değil, toplu gördüğümüz grubu baz alırsak, 2 bin civarında bordo mavili taraftar, takımlarını sıfır derece soğuk bir havada yalnız bırakmadı.

 Kaybedecek çok önemli bir şeyi olmadığından, yakaladığı toplarda hazırlık paslarından sonra, rakibinin üzerine giden kuzeyin çocukları, bunu her iki yarıda da yaptı. Aylar sonra ilk kez forma giyen Onazi, kötü bir görüntü vermedi. 

 Bu takım alttan gelen oyuncularıyla, bir üst gruba çıkan İsviçre temsilcisi ile başabaş oynadı. 41 bin 500 kişilik stadyumda 18 bin izleyici önünde gerçekleşen bu karşılaşmada, son 20 dakikaya girildiğinde, Stocker'in beklenmeyen golü, Trabzonspor'un beraberlik umudunu götürdü.

Maç eksiği olanların da forma giyme imkanı bulduğu Basel'de, ikinci yarıda oyuna giren Muhammet, Campi ve Kerem oyunun gidişini, kendi takımları için  çok etkilemedi.

Avdijaj'ın uzatmalarda atamadığı net gol pozisyonu ise gecenin son şansızlığı oldu.

 Anlayacağınız, bu sezon UEFA defterini kapatan bu oyuncular, kendi sahalarındaki Denizlispor maçına, zirvenin yakasına yapışmak için kilitlendi.

Şehit Pilot Teğmen; Basketbolcu Mete ESAT

Şehit Pilot Teğmen; Basketbolcu Mete ESAT

Bir zamanlar Uzungöl…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR