Fatih Sultan Mehmet'in Amasra'yı fethi canlandırıldı

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'da '41'inci Turizm Haftası Etkinlikleri' kapsamında, Fatih Sultan Mehmet'in 1460'ta ilçeyi savaşmadan fethetmesi canlandırıldı.

Fatih Sultan Mehmet'in Amasra'yı fethi canlandırıldı

Amasra Kaymakamlığı, Amasra Belediyesi ve Amasra Kültür ve Turizm Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikler Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Amasra Müze Müdürlüğü önünde, Fatih Sultan Mehmet'in, İstanbul'u fethinden yaklaşık 7 yıl sonra 1460'ta Amasra'yı Cenevizliler'in elinden savaşmadan alması canlandırıldı. At üzerindeki temsili Fatih Sultan Mehmet, yanındaki Lalaya, "Lala Lala, çeşm-i cihan bu mu ola. Ben bu kadar güzel bir şehrin savaşarak alınmasını istemem. Tez getirsinler bana şehrin anahtarını" diyerek kale komutanına haber gönderdi. Ardından Ceneviz askeri de gelerek Amasra’nın kale anahtarını Fatih Sultan Mehmet'e teslim etti.

Daha sonra kortej yürüyüşü yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğindeki kortejin önünde temsili Fatih Sultan Mehmet yer aldı. Çevredeki yerli ve yebancı turistler at üzerindeki Fatih Sultan Mehmet'e ilgi gösterdi, bazıları selfie çekti. Kortej eşliğinde Amasra Kültür Park'a gelen temsili Fatih Sultan Mehmet, anahtarı Bartın Valisi Nusret Dirim'e teslim etti.

Burada konuşan Vali Nusret Dirim, "Amasra’nın turizm potansiyeli her geçen gün artmaktadır. Bu potansiyeli çok iyi değerlendirmemiz gerekir. Özellikle turizmde yaşanan aksaklıkları gidermek için hepimiz el birlik çalışmamız gerekir. Bu noktada gereken altyapı desteklerinin tamamlanması için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra halk oyunları gösterisi yapıldı. Gün boyu sürecek etkinliklerde çeşitli yarışmalar ve konserler gerçekleştirilecek.









 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler