Boğulmalara karşı güvenlik önlemi alınıyor

Geçen yıl 5 kişinin boğulduğu İnkumu sahilinde güvenlik önlemi alındı.

Boğulmalara karşı güvenlik önlemi alınıyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, geçen yıl 5 kişinin boğularak yaşamını yitirdiği tatil beldesi İnkumu'nda 3 kilometrelik sahil şeridinde bu yıl 10 cankurtaranın 2 zodyak bot ve 1 jet ski ile boğulmalara müdahale edeceğini söyledi.


Belediye Başkanı Cemal Akın, İnkumu sahilinde boğulmalara karşı alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. Başkan Akın, geçen yıl 3 kilomtrelik sahil şeridinde 475 boğulma vakası gerçekleştiğini, bunlardan 470'ini kurtardıklarını, diğer 5 kişiden birinin kalp krizi geçirdiğini, birinin sabah çok erken olduğu, 3'ünün de dalgaların çok büyük olması nedeniyle kurtarılamadığını belirtti. Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü başkanlığında 10 cankurtarının sahilde görev yapacağını aktaran Akın şöyle konuştu:

"Geçen yıl 1 zodyak bot ve 1 jet ski ile burada görev yapıldı. Bu yıl 1 zodyak bot daha aldık. 2 zodyak oldu. 20 ayrı noktada can simidi ve ipi var. Onları da kullanıyoruz. Yine hemen girişte çeken akıntının ne olduğunu anlatıyoruz. Yine ışıklı tabela ile denize girilip girilmeyeceğini anlatıyoruz. Bu bilgileri Bartın Belediyesi olarak Sahil Güvenlik'ten alıyoruz. Hava koşulları nedeniyle denize girilemeyeceği zamanlarda ise bütün hoporlörden bunun ilanlarını yapıyoruz. Bütün ekipmanlarımız moderndir. Bütün arkadaşlarımız bu konularda bilgili arkadaşlarımız. Bütün cankurtaran arkadaşlarımızm ehliyetli arkadaşlardır. Bu arada 20 bin civarında bilgilendirme  broşürleri basıldı. Onlar da dağıtılıyor. İnşallah bu yıl acı olaylarla karşılaşmayız burada.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler