Sümela Manastırı'nda ayin düzenlendi. 15 Ağustos 2022

Trabzon'da Sümela Manastırı'nda ayin gerçekleşti.15 Ağustos 2022

Sümela Manastırı'nda ayin düzenlendi. 15 Ağustos 2022

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’nde bulunan tarihi Sümela Manastırı’nda Ortodoks Hristiyanlarca 'Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü' olarak kutsal kabul edilen ayini yönetti. Patrik, ayin sonrası barış mesajları vererek “Bu topraklar örnek olsun, çevre ülkeler ilham alsın. İnsanlığın huzura ve güvende hissetmeye, ihtiyacı ve mutlu olmaya hakkı vardır” dedi.

Dün ayin için Trabzon’a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, bu sabah bu yıl ki ayini yönetmek üzere manastıra geldi. Ayin nedeniyle saat 08.00'dan sonra Maçka’dan manastır yoluna araç geçişlerine izin verilmezken, Sümela’ya da ayine geleceklerin dışında ziyaretçi kabul edilmedi. Fener Rum Patriği Bartholomeos, manastıra gelişinde ilk olarak ayine katılanları selamladı. Daha sonra hazırlık için kendisine ayrılan bölüme geçerek ayin için üzerini değiştirdi ve ilahiler eşliğinde ayinin yapılacağı avluya gelerek ayini başlattı. Yunanistan, Rusya ve Gürcistan’dan yaklaşık 300 kişinin katıldığı ayin sonrasında Fener Rum Patriği Bartholomeos, Rumca ve Türkçe birer konuşma yaptı.

Konuşmasında Ortodoks Hristiyanlarca 'Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü' olarak kutsal kabul edilen 15 Ağustos’un önemini vurgu yapan Patrik Bartholomeos, 2010 yılından bu yana ayin için kendilerine izin veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere devlet yöneticilerine şükranlarını sunarken, Sümela Manastırı’nın restorasyonunda görev yapan mühendis, işçi ve görevlilere teşekkür etti.

Patrik Bartholomeos kısa konuşmasında “Bu anlamlı dayanışma kültürünü koruyalım, geliştirelim, birbirimizi daha iyi tanıyalım, insanları sevelim, farklı kültürleri sayalım. Bu topraklar örnek olsun, çevre ülkeler ilham alsın. İnsanlığın huzura ve güvende hissetmeye, ihtiyacı ve mutlu olmaya hakkı vardır” mesajını paylaştı.

Sümela Manastırı'nda ayin başladı

Sümela Manastırı'nda ayin başladı

Sümela Manastırı'nda ayin başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler