Banyo ve Mutfaklara Yeni Bir Soluk Getirecek Dekorasyon Trendleri

Evlerimizde en çok kullandığımız yerlerin başında banyo ve mutfaklar gelmektedir.

Banyo ve Mutfaklara Yeni Bir Soluk Getirecek Dekorasyon Trendleri

Hâl böyle olunca bu alanların dekoratif açıdan bizleri memnun etmesi de son derece önemli. Bu alanlarda kullanılan dolaplardan aydınlatmaya, seramiklerden aksesuarlara kadar her ayrıntı ortamın atmosferini değiştirme noktasında bir hayli etkili. Örneğin sezonun trend ürünlerinden olan gri seramik modelleri ile kombinlenen turuncu aksesuarlar, kullanışlı armatürler ve mobilyalar banyo ve mutfaklarınızı Pinterest’te gördüğünüz o fotoğraflardaki kadar canlı bir hale getirebilir. Siz de mutfak ve banyo dekorasyonunda bu sezonun trend parçaları neler diye merak ediyorsanız, hemen yazımızı okumaya başlayın!

Dekorasyonun Başrolü Farklı Seramik Modelleri

Banyo ve mutfaklarda dekorasyon dendiğinde ilk akla gelen ortamın havasını bir anda değiştiren seramikler oluyor. Duvarda ve zeminde kullanılan farklı seramik modelleri ile Pinterest’ten fırlamış gibi bir banyo ve mutfak dekorasyonuna imza atabilirsiniz. Bu sezonun trendleri arasında ise gri seramik modelleri ön plana çıkıyor. Turuncu gibi daha canlı renklerle kombinlendiğinde bu seramikler oldukça dinamik bir görüntü yaratıyor.

Sunduğu çeşitliliğin yanı sıra kir tutmaması ve kolay temizlenmesi seramiklerin ıslak zeminlerde sunduğu avantajların başında gelmekte. Ayrıca temizlik için kullanılacak kimyasallara karşı dayanıklı olması ve bu sayede uzun ömürlü yapıları seramiklerin en önemli özellerinden biri. Banyo ve mutfaklarda zeminde kaymaz seramik modelleri arasından bir seçim yaparak bir anlamda güvenlik önlemi de alabilirsiniz.

Modern Banyo ve Mutfak Tasarımlarında Aydınlatmanın Rolü

Banyo ve mutfaklarda dolap, mobilya, perde, aksesuar ve seramikleri gösteren en önemli unsur kesinlikle aydınlatmadır. Yaptığınız dekorasyon ne kadar iddialı olursa olsun yeterli miktarda aydınlatma sağlanamadığı zaman kendini göstermeyecektir. Bu sebeple mekanın atmosferine en uygun aydınlatma ünitesini tercih etmenizi öneririz.

Aydınlatmanın yeterli olması sadece göz zevki için değil kullanıcılarına sunduğu konfor açısından da büyük önem arz etmektedir. Özellikle son yıllarda dolap içleri ve altında tercih edilen led aydınlatmalar, yemek yaparken ya da mutfağı toplarken büyük bir konfor alanı sunmaktadır. Öte yandan banyolarda tercih edilen aplikler, dekoratif açıdan ortamın atmosferini bir anda değiştirmeyi başracak bir etkiye sahiptir. Ayrıca duşakabin ve ayna içlerinde tercih edilen aydınlatma modelleri de hem kullanışlı olmaları hem de dekoratif açıdan ortama estetik bir dokunuş yapmaları ile sezonun trendleri arasında yer almaktadır. Son olarak aydınlatma seçerken enerji tasarrufu sağlayan ürünlerin yanında çevre dostu olmasına da dikkat etmenizi öneririz.

Fonksiyonel ve Göz Alıcı Mobilyalar

Mutfak ve banyolarda kullanılan mobilyalarda son trend gri, beyaz, füme ve camel renkleri. Mutfak mobilyalarında tercih edilecek dolap renginin mobilya, perde, halı ve kapı ile uyum içerisinde olması da bir o kadar önemli. Dolapların işlevli olması da göz ardı edilmemesi gereken detaylar arasında. Leke tutmayan kumaşlar ile tasarlanan sandalyelerin, masanın ve dekor amaçlı kullanılan objelerin bir ahenk içinde olması şahane bir görünüm elde etmenizi sağlayacak. Özellikle küçük mutfaklarda açık renkler tercih etmenizi öneririz.

Banyolar ışığı az alan ve küçük alanlar olduğu için yine açık renkler hayat kurtarıcı olabilir. Ayrıca kullanışlı dolapların tercih edilmesi de son derece önemlidir. Kişisel bakım ürünlerini depolayabileceğiniz çok gözlü veya çekmeceli dolaplar tercih etmeniz ortama daha sade bir görünüm kazandıracaktır. Geneli küçük olan banyolarda kullanılan aynalar da  ortama derinlik katacağı için olmazsa olmazlar arasındadır. Son trend olan çerçevesiz duşakabinler de daha fresh bir görünüm verirken yeşil bitkiler kullanarak dekorasyonunuzu daha havalı bir hale getirebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam