Bakan Soylu trafik polislerimiz kadar güvendiğimiz başka arkadaşlarımız da var dedi ve…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda “Kurban bayramında trafik polislerimiz kadar güvendiğimiz başka arkadaşlarımız da var” diyerek uygulamaya koydukları “Kırmızı Düdük” projesine dikkat çekti.

Kurban Bayramı'nda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 81 ilde başlatılan 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi ile araç içindeki çocuklara dağıtılan kırmızı düdüklerle, çocukların sürücülerin hataları karşısında uyarılarda bulunması sağlanarak trafik kazalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Kurban Bayramı süresince 140 Bin 481 polis görevlendirdiklerini ancak polisler kadar güvendikleri başka arkadaşlar olduğunu vurgulayarak Kırmızı düdük uygulamasına dikkat çekti.

Bakan Soylu video da, “Bu bayramda herkes sevdiklerine sağ salim kavuşsun diye bayram süresince 140 Bin 481 trafik polisi görevlendirdik. Bu bayramda trafik polislerimiz kadar güvendiğimiz başka arkadaşlarımız da var. Onlar çocuklarımız. Aile bireylerinin trafikte kurallara uyup uymadığını kontrol ediniz. Eğer emniyet kemeri takılmıyorsa, hız yapılıyorsa, araba sürerken sürücü cep telefonu ile konuşuyorsa, arabada sigara içiliyorsa bunların hepsini uyarma görevini çocuklarımıza devrettik. Çocuklarımız kırmızı bir düdükle aslında sürücü, anne, baba, abi, abla her birini uyaracaklar. Kırmızı düdük kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz. Çocuklar bu bayram hepiniz trafik polisisiniz. İyi bayramlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Videolar