Bakan Soylu duyurdu: Gabar Dağı'nda 3 terörist kaldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada Gabar Dağı'ndaki 7 teröristin 4'ünün bugün etkisiz hale getirildiğini duyurdu..

Bakan Soylu duyurdu: Gabar Dağı'nda 3 terörist kaldı

PKK'ya son dönemde katılımlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Bu yıl PKK'ya katılan 57 kişi. 5558'den geliyoruz biz bu rakama" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Bakan Soylu, önceden ocak aylarında dağlarda operasyon yapılmadığına dikkat çekti. Soylu, şimdilerde ise aralık ayında dağlarda 11 teröristin öldürüldüğünü söyledi.

Gabar Dağı'ndaki 7 teröristin 4'ünün bugün etkisiz hale getirildiğini duyuran Bakan Soylu, "Yıllarca Türkiye'yi ve Kürt kardeşlerimizi baskı altında tutmaya çalışan terör örgütü, ifade etmem gerekir, biz onun içini baskı altına aldık" dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

TERÖRLE MÜCADELE SON DURUM NE?
30 Nisan 2022 tarihinde, İsmail Can Akdeniz. Cudi'de şehit oluyor. 1800 metre uzaktan atımla şahadete erişiyor. Arkadaşı var yine teğmen. Aslında görev yılı doluyor. Geçtiğimi temmuz ayında doğu görevini doldurup dönmesi lazım. Ama kafasında arkadaşının intikamı alıp dönmek var. Ve tüm operasyonlara katılıyor. Bugün günlerden 10 Ocak. Türkiye'nin dağlarında eskiden ocak aylarında operasyon yapmak adet değildi. Biz Aralık ayında 11 terörist etkisiz hale getirdik, 2 tanesi teslim oldu. Bu ay da Gabar Dağı'nda, teğmenimizin katıldığı, rahmetli İsmail'imizin intikamının alınacağının yeminin ettiği ve eşi hamile olan teğmenimiz bugün çatışmaya giriyor ve timiyle beraber 4 teröristi etkisiz hale getiriyor. 2 metreden mağarayı tespit ediyor ve 2'si gri kategoride olan 4 teröristi etkisiz hale getiriyorlar. Ve Gabar Dağı'nda 7 terörist vardı, 4'ü gitti. Şimdi 3 kaldı. Cudi Dağı tertemiz. 2 Yaralımız var, 4 terörist de etkisiz hale getirildi.

"DAĞDA 120'NİN ALTINDA TERÖRİST KALDI"
Bu ülkede akşam saat 4'ten sonra vatandaşlarımız kepenklerini kapatıp eve gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu ülkede birileri sözde mahkeme kurup, vergi topluyordu. Bu gücü dağdan alıyorlardı. Karadeniz'de bugün terörist yok, Kars-Erzurum kırsalında terörist yok, tertemiz. Bingöl'de terörist yok tertemiz. Muhalefet sınır ötesi tezkereyi bize vermedi. Sınır ötesi tezkere vermemek sadece teröristlerin orada konuşlanmasını sağlamak değil aynı zamanda Amanosları terör örgütünün yatağı haline getirmektir ve burası bugün tertemiz. Tunceli'de 1600 terörist vardı. Şu anda 2 terörist Tunceli hattında var, 4 teröristte Erzincan'ın alt bölgesinde var. Türkiye dağlarında, 120'nin altında terörist kaldı. Bu yıl 66 terörist dışarıdan girmesine rağmen. Türkiye'nin terörle mücadelede geldiği durum budur.

Olmadığı için bugün Hakkari'de 2016-2017-2018-2019'da hiçbir çocuk tıp fakültesi kazanamıyorken, bugün 2020'de 4, 2021'de 19, 2022'de 26 çocuk tıp fakültesi kazandı. Diyarbakır'da Sur restore ediliyor, tüm tarihi eserler restore ediliyor. Kiliselerden camilere kadar. Bambaşka bir tabloya eviriliyor. Aynı zamanda teröre hizmet eden belediyeler el çektirildiği için o paralar vatandaşa gidiyor. Yol yapılıyor, spor merkezleri yapılıyor, kadın-genç kültür merkezleri yapılıyor.

PKK'YA KATILIM BU YIL 57 KİŞİ
Bu yıl PKK'ya katılan 57 kişi. 5558'den geliyoruz biz bu rakama. Tendürek'in üssünü bir uzay üssüne döndürdük. Doğu'nun makûs talihini Recep Tayyip Erdoğan yendi, bu milletle yendi. Yıllarca Türkiye'yi ve Kürt kardeşlerimizi baskı altında tutmaya çalışan terör örgütü, ifade etmem gerekir, biz onun içini baskı altına aldık

FETÖ'YE TÜRKİYE'DE DİZ ÇÖKERTTİK
FETÖ'ye Türkiye'de diz çökerttik, Amerika'ya rağmen diz çökerttik, Avrupa'da korunmasına rağmen diz çökerttik. Tayyip Erdoğan, Türk tarihine altın harflerle büyük isimlerle geçecektir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem