Bakan Özak Erzurum'da konuştu

 "O bölgede ülkesini, devletini sevenler korkutularak baskı altında tutulmaya çalışılıyor." diyen Özak, "O bölgeye has olan GAP için 12.5 milyon dolarlık bir paket açıklandı. O eylemleri yapanların niyetleri farklı, olayları oyuna gelmeden çözeceğiz." ded

Bakan Özak Erzurum'da konuştu

 "O bölgede ülkesini, devletini sevenler korkutularak baskı altında tutulmaya çalışılıyor." diyen Özak, "O bölgeye has olan GAP için 12.5 milyon dolarlık bir paket açıklandı. O eylemleri yapanların niyetleri farklı, olayları oyuna gelmeden çözeceğiz." dedi.

Erzurum'da 'İmar, Kıyı ve Afet Uygulamaları Doğu Anadolu Bölge Semineri'ne katılan Bakan Özak, gezi ve incelemelerine devam ediyor. AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, burada yaptığı açıklamada eylemlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özak, başta Güneydoğu'daki iller olmak üzere, bölücü terör örgütü başı Abdullan Özalan'ın fiziki müdahaleye maruz kaldığını ileri sürerek eylem yapanlarla hukuki kurallar içerisinde mücadele edileceğini açıkladı. Bölücü terör örgütü lehine yapılan eylemlere katılanların çok az sayıda olduğuna dikkat çeken Özak, eylemleri yapanlarının niyetlerinin ileri sürdükleri gerekçeden farklı olduğunu söyledi. Gerginliğin vatandaşların sağduyusu ile olaysız atlatılacağına inandığını söyleyen Özak, şöyle konuştu:

"O bölgede ülkesini, devletini sevenler korkutularak baskı altında tutulmaya çalışılıyor. Bu sorunların üstesinden demokratik, laik, hukuk devleti içerisinde hukuki kuralları işleterek geleceğiz. Bu ülkede halkımızın çok az az bir bölümü bunlara alkış tutuyor, prim veriyor. Hükümetlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, medyamız ve halkımızla el ele vererek birlikte hareket edeceğiz. O bölgeye has olan GAP için 12.5 milyon dolarlık bir paket açıklandı. O eylemleri yapanların niyetleri farklı, olayları oyuna gelmeden çözceğiz."

Bakan Özak'a burada parti il başkanı Hüseyin Tanfer ile Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin tarafından çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra, beraberindekilerle birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Adnan Menderes Caddesi'ndeki yeraltı otoparkını ve Olimpiyat Evi'ni ziyaret eden Bakan Özak, buradan da İller Bankasını Bölge Müdürlüğü'ne geçerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ardından Mahallebaşı semtindeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Gençlik Merkezi'ndeki İnternetevi'ni hizmete açan Özak'a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar tarafından ildeki sportif etkinliklerle ilgili brifing verildi. Özak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak'ı da ziyaret ettikden sonra Yenişehir semtinde yaptırılan Buz Hokey Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Bakan Özak, 2011 yılında Erzurum'da yapılacak Dünya Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları'nın Türkiye, Doğu Anadolu ve Erzurum'a büyük kazançlar getireceğine inandığını ifade etti. 2011'deki organizasyonun başarıyla yapılması için hükümet olarak büyük gayret gösterdiklerinin altını çizen Bakan Faruk Özak, bu olayın sadece bir bölgenin değil tüm Türkiye'nin meseylesi olduğunu vurguladı. Bakan Özak, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Aziziye ilçesine hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler