Bakan Koca'dan 'Turkovac' açıklaması: Dünya bilim literatürüne girdi

Covid-19 pandemisinde Türk bilim insanları tarafından geliştirilen 'Turkovac' ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Bakan Koca'dan 'Turkovac' açıklaması: Dünya bilim literatürüne girdi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, Türk aşısının dünya bilim literatürüne girdiğini söyledi. Turkovac'ın birçok saygın uluslararası dergilerde yayınlandığını belirten Koca, "Etkili, güvenilir bir aşımız var. Risk grubunda olanlar tereddütsüz Turkovac aşısı olabilirler" dedi.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisinde, dünya ülkeleri gibi Türkiye'nin aşı geliştirme çalışmalarının sonucu olan Turkovac'la ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Sosyal medya hesabından, koronavirüs vakalarının 3 binlerde olduğu uyarısında bulunan Bakan Koca, büyük bir artış beklenmediğini kaydetti. Türk aşısı Turkovac’la ilgili bilimsel çalışmaların dünya bilim literatürüne girdiğini ve uluslararası dergilerde yayınlandığını belirten Koca, "Etkili, güvenilir bir aşımız var. Risk grubunda olanlar tereddütsüz Turkovac aşısı olabilirler" dedi.

Covid vakaları 3 binlerde. Büyük bir artış beklenmiyor. Turkovac’la ilgili bilimsel çalışmalar dünya bilim literatürüne girdi. Birçok çalışma saygın uluslararası dergilerde yayınlandı. Etkili, güvenilir bir aşımız var. Risk grubunda olanlar tereddütsüz Turkovac aşısı olabilirler.

Bakan Koca'nın açıklaması şu şekilde:

"Covid vakaları 3 binlerde. Büyük bir artış beklenmiyor. Turkovac’la ilgili bilimsel çalışmalar dünya bilim literatürüne girdi. Birçok çalışma saygın uluslararası dergilerde yayınlandı. Etkili, güvenilir bir aşımız var. Risk grubunda olanlar tereddütsüz Turkovac aşısı olabilirler."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler