Bakan Kasapoğlu duyurdu! KYK burs ve kredilerine zam mı geliyor?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan üniversite öğrencilerini heyecanlandıran açıklama geldi.

Bakan Kasapoğlu duyurdu! KYK burs ve kredilerine zam mı geliyor?

Kasapoğlu, kredi ve burs zammı ile ilgili 45 liradan 850 liraya çıkardıklarını ve bu yıl da yeni bir devrim yapacaklarını açıkladı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde açıklama yapacağına yer verdi. Peki, KYK burs ve kredilerine zam mı geliyor? İşte, KYK 2023 zammına ilişkin merak edilen detaylar…

Bakan Kasapoğlu ‘yeni bir devrim yapacağız’ diyerek duyurdu. Üniversite öğrencilerine verilen burs miktarı değişiyor. Güncel olarak lisans öğrencilerine 850 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1.700 TL ve doktora öğrencilerine ise 2.550 TL veriliyor. Bakan Kasapoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesinde konuştu ve öğrencileri sevindiren açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, “45 liradan 850 liraya getirdik ve bu yıl da yeni bir devrim yapacağız, rakamlarla da devrim yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız onu inşallah önümüzdeki günlerde açıklayacak" açıklamasında bulundu. Bunun üzerine KYK burs ve kredilerine zam mı geliyor? Sorusu gündeme geldi. İşte Bakan Kasapoğlu’nun yaptığı açıklamalar…

BAKAN KASAPOĞLU “YENİ BİR DEVRİM YAPACAĞIZ” DİYEREK DUYURDU
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesinde konuştu. Gençlik merkez sayısını 9’dan 45’e taşıdıklarını, en kısa zamanda ise 500’e ulaştıracaklarını söyleyen Kasapoğlu, 345 genç ofisi, 60’a yakın ise gençlik kampının bulunduğunu belirtti.

Kasapoğlu, KYK yurtlarına yerleşen öğrenciler ile ilgili ise, 20 yıl önce 100 kişiden 10 ya da 12’sinin yurtlara yerleştirildiğini dile getirerek, 2022 yılında Cumhuriyet tarihinin rekor başvurusu ve rekor yerleştirmesi yapıldığını belirtti. “Bu bir gurur tablosudur” diyen Kasapoğlu, İstanbul, İzmir ve Ankara’nın her birinde KYK yurtlarında 2 bine yakın boş yer olduğunu söyledi.

KYK YURTLARI TATİLLERDE HER GENCE HİZMET VERECEK
Kasapoğlu, "Genç Seyahatsever Projesi" nin yeni bir devrim olduğunu söyledi ve bu yaz 30 yaşına kadar olan herkesin ücretsiz bir şekilde seyahat ederek yurtlarda kalma uygulamasına yeni başladıklarını belirtti. Bakan Kasapoğlu, yurtların bundan sonra yaz aylarında ve sömestr tatillerinde öğrenci olsun olmasın tüm gençlere hizmet vereceğini duyurdu.

KYK BURS VE KREDİLERİNE ZAM MI GELİYOR?
Bakan Kasapoğlu, kredi ve burs altyapısının da ulaştığı öğrenci sayısıyla örnek olduğunu vurguladı ve“45 liradan 850 liraya getirdik ve bu yıl da yeni bir devrim yapacağız, rakamlarla da devrim yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız onu inşallah önümüzdeki günlerde açıklayacak"dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler