Bakan Dönmez'den petrol müjdesi! 30 yılın rekoru

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Şırnak'taki Şehit Esma Çevik-7 kuyusunda son 30 yılın en yüksek üretim rekorunun kırıldığını açıkladı.

Bakan Dönmez'den petrol müjdesi! 30 yılın rekoru

 Dönmez, "Günlük 100 bin varil petrol üretim hedefimize adım adım yaklaşıyoruz" ifadesini kullandı.
Bakan Dönmez, sosyal medya hesbından yaptığı paylaşımda, artan günlük  petrol üretimi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Fatih Dönmez, "Tebrikler arkadaşlar, Türkiye yüzyılında hedeflediğimiz kamu özel günlük 100 bin varil petrol üretim hedefimize adım adım yaklaşıyoruz" ifadesini kullandı.TPAO'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise şunlar kaydedilmişti: 

"Türkiye'nin en çok üreten petrol sahası artık Şırnak'ta. Şehit Esma Çevik-7 kuyusu 1.613 vpe (varil petrol eş değer) ilave üretimle toplam 7.714 vpe günlük üretime ulaştı. Yılın son gününde 66.639 vpe günlük üretimle son 30 yılın en yüksek üretim rakamına ulaştık." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi