Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Mısır'a büyükelçi' açıklaması: Önümüzdeki aylarda atama olabilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Mısır arasındaki normalleşme sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Mısır'a büyükelçi' açıklaması: Önümüzdeki aylarda atama olabilir

 Bakan yardımcıları arasındaki siyasi istişarelerin tekrar düzenlenebileceğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, önümüzdeki aylarda Büyükelçi ataması olabileceğini açıkladı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Teröristlerin iadeleri için İsveç ve Finlandiya ile devam eden görüşmelere ilişkin konuşan Çavuşoğlu,  yarın NATO Dışişleri Bakanları toplantısının yapılacağı Bükreş'te üçlü formatta bir araya gelineceğini söyledi.

"SÜREÇ OLUMLU İLERLİYOR AMA HALA ATILMASI GEREK ADIMLAR VAR"
Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

Her ne kadar NATO Genel Sekreteri Stoltenberg İstanbul’daki görüşmemizin ardından, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin “zamanı geldi” ifadesini kullandıysa ve bazı olumlu adımlar atıldıysa da, son  üçlü görüşmede çalışmalara devam edilmesi kararı alındı. Bu şu demek: Muhtıradaki yükümlülüklerin bazılarını yerine getirdiler, bir kısmını da yerine getirmediler.  Yani, henüz bazı somut adımları atmadılar. İadeler ve yasal düzenlemelerle ilgili somut beklentileri karşılamadılar. Meclisimizin ve vatandaşımızın ikna olması gerekiyor.  Cumhurbaşkanımız da İsveç Başbakanına bu hususları iletti.  Özetle süreç olumlu ilerliyor ama hala atılması gereken adımlar var. 

SORU: İSVEÇ Mİ ŞARTLARI YERİNE GETİRİYOR, YOKSA FİNLANDİYA MI?
Daha önce de söyledik, Finlandiya ile ilgili sıkıntılar o kadar büyük değil. Daha çok İsveç’te sıkıntılarımız var. Ancak iki ülke ve NATO bize eşit şekilde muamele edin diyorlar. Esasen daha fazla adım atması gereken ülke İsveç. 

MISIR'A BÜYÜKELÇİ ATAMASI
Türkiye ile Mısır arasındaki normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Bakan Yardımcıları arasındaki siyasi istişareler yakında tekrar düzenlenebilir. Önümüzdeki aylarda Büyükelçi ataması olabilir" dedi.

SORU: SURİYE İLE MISIR'DAKİ BENZER BİR SÜREÇ OLABİLİR Mİ?
"Amacımız Suriye’deki iç savaşı sonlandırmak. Muhaliflerle süreci yürütüyoruz. Astana görüşmelerine rejimle birlikte muhalifler de katılıyor. Amacımız anayasa görüşmeleri dahil siyasi süreci canlandırmak. Angajmanın bir ayağı da bu. Anayasa Komitesi tarafından bir ilerlemenin sağlanması lazım. Ama orada bir ilerleme yok"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler