Japonya’dan gelip yaşlıların ayaklarını yıkadı 

Aydın'ın Germencik ilçesinde hayata geçirilen "Yaşlı Dostu" projesi kapsamında kente gelen Japonyalı Mariko Ito, yaşlılara ücretsiz ayak banyosu yaptı. 

Japonya’dan gelip yaşlıların ayaklarını yıkadı 
Germencik Belediyesi’nce geçen yıl hayata geçen “Yaşlı Dostu Germencik” projesi kapsamında Japonya’dan gelen Mariko Ito, kendi ülkesinde uyguladığı ayak banyosunu buradaki yaşlılara da uyguladı. 

Gönüllü olarak bu uygulamayı yaptığını aktaran Ito, " Ayakların ısınması ve kan dolaşımını düzenlemesinin yanı sıra vücuda oksijenin dağılmasına yardımcı olan Aşiyu yöntemini uyguluyoruz. Kimseden de hiçbir para almıyoruz. Çünkü biz Japonlar Türkiye'yi çok seviyoruz. Ben Japonya'da da yaşlılara her zaman bu masajı yapıyorum. Ben insanları çok seviyorum" dedi. 

Projede Sorumlusu YADEM’de görev yapan Gerontolog Sıla Ayan’da, "Bir yıl önce başlattığımız projemiz kapsamında şu an sayısı 4 bini aşan yaşlımıza hizmet veriyoruz. Bu ağ genişledikçe gönüllü bir şekilde insani değerlere dayanan bu hizmetler anlaşıldıkça uluslararası alanda da giderek artan ilgi buluyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Projeye destek veren Japon Mariko Ito’ya teşekkür eden Belediye Başkanı Ümmet Akın ise, şöyle konuştu: “Germencikli vatandaşlarımızın sağlığı ve yaşam tarzını daha iyi seviyelere getirebilmek adına bu tarz çalışmalar yapıyoruz. Projemizin başlangıç aşamasında geçtiğimiz yıl Yaşlı Danışma ve Eğitim Merkezini (YADEM) herkesin rahatlıkla ulaşabileceği Kent Meydanı Kültür Evimizde açılışını gerçekleştirmiştik. Yaşlılığa bağlı olarak 60 yaş ve üzeri tüm Germencikliler Yaşlanmanın Biyolojik, psikolojik, ekonomik ve sosyal anlamda tüm alanlarının incelenmesi adına bu hizmetten faydalanıyorlar. Bu yıl Japonya’dan gelen 2’nci kafilemizi Germencik’te ağırlıyoruz. Daha evvel Dünyaca ünlü Japon Uzman Hiroshi Nakajima ilçemizde biyolojik yaş ölçümleri yaparak onların yaşına uygun egzersiz hareketlerini uygulamalı olarak göstermişti. Bu defa ise Japonya’da bilinen Aşiyu yöntemini Mariko ITO hanımefendi yaşlılarımıza uygulamalı olarak anlattı. Bu etkinlikte başta Mariko Hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Germencik YADEM bu tür etkinliklerini sürdürerek herkesle iç içe ve herkesin yanında olmaya çalışacaktır” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler