44 sanıklı FETÖ davası başladı

AYDIN'da, FETÖ/PDY'nin Didim yapılanmasına yönelik 10'u tutuklu 44 sanığın yargılandığı dava başladı.

44 sanıklı FETÖ davası başladı

Aydın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erhan Yıldırım'ın başkanlığında Aydın Gençlik Merkezi'nde kurulan mahkeme salonunda görülen davada, 10 tutuklu 44 sanık için 7.5 yıl ila 22.5 yıl arası hapis cezası isteniyor. 8'i Söke, 1'i Malatya, 1'i de Düzce'de tutuklu toplam 44 sanığın ifadeleri alınmaya başlandı.

Tutuklu sanık Didimli müteahhit Sinan Yüksel, "Ben çeşitli sektörlerde kendi işimi yaptıktan sonra 2014 yılında Körfez Dershanesinin de içinde bulunduğu bir şirketin yüzde 10 hissesini aldım. Bu şirketin yönetiminde değilim. Para çekme yetkim de yok. Tek amacım çocuklarımın iyi bir eğitim almasıydı. FETÖ terör örgütü ile hiçbir bağlantım olmadı. Bank Asya'ya da çocuklarımın okul taksidini ödediğim için para yatırıyordum. Polisin beni aradığını öğrenince, kendi isteğimle giderek teslim oldum. 8 aydan beri cezaevindeyim. Çok mağdur oldum. Hiçbir suçum yokken ailem perişan oldu. Terör örgütü ile hiçbir bağlantım yok. Üye de değilim. Hakkımdaki suçlamaları asla kabul etmiyorum" dedi.

"BAŞKALARI YÜZÜNDEN BURADAYIM"
Bir diğer tutuklu sanık, KHK ile kapatılan Didim İş Adamları Derneği Genel Sekreterliği yapan Burak Vural ise, "Ben Risale-i Nur kitabını okurum. Bunu evimde okur, sohbet ederdik. Bu kitabı okumakta devletimiz tarafından yasak değil, serbesttir. Gonca Koleji'nde de kısa bir süre görev yaptım. Daha sonra birinin desteği ile Didim İş Adamları Derneği Genel Sekreteri oldum. Burada görev yaparken de çevrem geniş olduğu için evimde sohbet ederdim. Bu sohbete de arkadaşlarım katılırdı. Sohbette sadece Risale-i Nur okurdum. Terör örgütünün ve onun imamı olduğunu sonradan öğrendiğim kişiyle de hiçbir bağım yoktur. Ne FETÖ'ye ne de başka bir cemaate kayıtlıyım. Ben başkalarının yüzünden buradayım. Allah bu işi yapanların belasını versin. Hakkımdaki suçlamaları asla kabul etmiyorum" dedi.

Öğle arası verilen davada diğer sanıkların da ifadesi alınacak. Kent dışındaki sanıkların ifadelerine ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler