Avrupa, benzinli ve dizel araçları o tarihte yasaklıyor

Avrupa Birliği, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla benzin ve dizel otomobilleri yasaklıyor. 2035'ten itibaren Avrupa'da benzin ve dizel araçların kullanımına izin verilmeyecek.

Avrupa, benzinli ve dizel araçları o tarihte yasaklıyor

Avrupa'da iklim değişikliğiyle mücadeleye karşı sert adımlar atılmaya devam ediyor.AB Konseyi, Avrupa Parlamentosu ile üye ülkeler arasındaki müzakerelerde uzlaşı sağlandı. Buna göre, AB üyesi ülkelerde 2035'ten itibaren satılacak yeni bütün otomobil ve hafif ticari araçların sıfır emisyonlu olması gerekecek.Böylece, AB ülkelerinde 2035'ten sonra benzinli ve dizel dahil içten yanmalı motora sahip yeni otomobil satışı yapılamayacak.

"HEDEFİMİZ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI"
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AP ve AB Konseyi arasında 2035 itibarıyla sıfır emisyonlu yeni otomobil satışları konusunda bugün sağlanan siyasi anlaşma, 2030 iklim hedefimize ulaşmak için çok önemli bir dönüm noktasıdır." dedi.

2050'YE KADAR BÜTÜN SEKTÖRLER İÇİN HEDEFLENİYOR
Düzenleme, resmen onaylanmasının ardından AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girecek. AB, 2050'ye kadar bütün sektörlerin ve araçların sıfır emisyonlu olmasını hedefliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya