Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Avcı ile Dalcı

Ankaragücü'nün Trabzonspor’u yenmesi bana göre bir teknik adam ustalığı isterdi ama bu teknik sorumlu olarak ilk maçına çıkan Mustafa Dalcı ile değil.
Gerçi bundan sonraki haftalarda takımında kalması, kesinlikle Ankaragücü’nün aleyhine değil, lehine olur onu da söyleyeyim.
Hem mental hem fiziksel olarak sezona sıkıntılı giren Trabzonspor, 4 ay sonra deplasmanda kazanırken, bu sezon da üst üste iki kez galip geldi. Bu haftaya üç olur onu da yazayım şimdiden…
Puan cetvelinde olmaması gereken yerde olan Ankaragücü’nde, özellikle Atakan ve Sarlija, Yeşilçam’ın dublörlerine özenerek, faul pozisyonlarında kendilerini yere atmalarına çalıştıkları kadar, hücum varyasyonuna katkı vermeye çalışsaydılar, takımlarının alacakları tek puana destek vermiş olurdular.
                                                               *****
Bir maç iyi oynamakla ya da iyi mücadele etmekle, ertesi hafta ayaklarına dolanmak arasındaki çelişkide kayıplar da kaçınılmazdır. Demek ki ayaklar dolanmayacak, yere daha sağlam basacak.
Frikik golünü saymayalım. Lewis Baker bugün oldukça iyi işler yaptı. İlk haftalardaki sahada güneş yağıyla güneşlenmeyi tercih eden Baker, formatını değiştirmiş. Bundan önce oynadığı takımlarda da attığı frikik golünü, aynı yerden hem de ikizini, ilk kez yeni takımı Trabzonspor için atması, bu 90 dakikasının altına imza atmak gibi oldu.
Eryaman Stadyumu’nda, ev sahibi takımının ilk 45 dakikada konuk ekip kalesine sadece iki cılız şutu vardı.
Trabzon defansı önce gol yememeye ağırlık vermeye başlamış, görüntü o ki ‘’önce gol yemeyeceğiz’’ diyorlar. Gerisi orta saha ile forvete kalmış. Geri pas sıkıntısı azaltılmalı.90 dakikada 27 tane geri pasın kaleci Uğurcan’a yapılması. Sanırım gol yememek stresine dayanıyor.
Son Erzurum maçıyla benzerlik yaşayan geri paslar bundan olsa gerek,
                                                                 *****
Trabzon takımı, hücuma kalktığında orta sahadan yeterince destek alamayınca, rakip defansın gelip yerleşmesine göz yummuş oluyorlar. Dediğim gibi gol yeme korkusunu henüz üzerlerinden atamamışlar. Atarlar mı peki? Atarlar.
Hayallerin tahtına oturmakla, gerçeklerin inşaatını, imarını yarım bırakmak arasında harcanmış nice sezonlar hatırlarım. Önlerindeki devre arasında bordo mavililerde sanırım gidenlerle, gelenler olabilir. Bence bu derenin altından çok sular akar ama önce MHK’yi Fenerbahçe cephesi açısından  kontrolde tutmak lazım. Her maçta Fenerbahçe’ye penaltı attırılacaksa, söylesinler diğer kulüpler devre arasında transfer harcaması yapmasın. Milli servettir, yazıktır!
Bordo mavililerde, 2. Bölgeden 3.Bölgeye geçiş sıkıntıları bu maçta da zaman zaman yaşandı, yaşanmasına da, Nwakame’nin gereksiz yere topa basarak hücum hattında arkadaşlarına fren yaptırmasını, asgariye indirmesi lazım. Bunu yaparsa takımı da rahatlar kendide, taraftarları da!
Kırmızı kart gören kaptan Pereira’nın sinirlerine hakim olamaması, bir gece gelir ki gemisinin kaptan köşkünü yakar.
Ankaragücü’nün ilerleyen dakikalarda yaptığı değişiklikler, başkent ekibini ilk yarıdan daha iyi ve dirençli yaptıysa da, Alper’in yerine oyuna giren Emre Güral, girmese de olurdu!
                                                        *****
Afobe ve Ömür’ün oyundan çıkarak yerlerini Djaniny ve Flavio’ya bırakması ne kadar doğruysa, Bilal’ın yerine girdiği Ekuban’ın oyundan alınması o kadar yanlıştı.
Orta hakem Öğretmenoğlu ise bu karşılaşmadaki gibi, bundan sonra yöneteceği maçlarda, bazı kararlarında duygusal olmaya yine devam ederse, bu ligden öteye gidemez.
Trabzonspor ekibi doğru yolda ama  doğaldır ki, iki haftalık galibiyetlerle gelen abartılı masalların yanında, gerçeklerin hükmü yok. Bu yüzden Abdullah Avcı ve talebelerinin raylara oturana kadar! işi yine sıkı tutması lazım.
Bu sezon, henüz olmamış! Abdülkadir Ömür’ün yanı sıra, yarım kalmış bir aşk kitabını tamamlamak için, bordo mavililerinde ne kadar çalışması gerektiğini, bildiğine eminim.

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.