Atalay'dan Avni Aker açıklaması

Okutan, valilik toplantı salonunda düzenlenen 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, festival çalışmalarıyla ilgili durumu gözden geçirerek, İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Genel Kurulu'n

Atalay'dan Avni Aker açıklaması

Okutan, valilik toplantı salonunda düzenlenen 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, festival çalışmalarıyla ilgili durumu gözden geçirerek, İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Genel Kurulu'nda sunum yapacaklarını belirtti.

Taksiciden, hediyelik eşya satan kişilere kadar herkesin festival çalışmalarına katkıda bulunması gerektiğini ifade eden Okutan, ''2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'ni Trabzon için fırsat, dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz. Herkesin bütünleşmesi gerekiyor. Bütün çalışmalar 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali dikkati alınarak yapılıyor'' dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Genel Kurulu'nun İstanbul'da yapılacağını, toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Roge'ın da katılacağını söyledi.

Atalay, toplantının ikinci gününde 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali ile ilgili sunum yapılacağını anlatarak, ''Festival hazırlıklarıyla ilgili sorguya çekilecek, cevabını veremeyeceğimiz bir durum yok. Hazırlıklar gayet iyi şekilde devam ediyor. 1. Karadeniz Oyunları tesisleri tamamlama, tecrübe edinme açısından iyi oldu. Tesislerin tamamlanması çalışmalarına destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, kentin yoğun şekilde 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'ne hazırlandığını, belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Canalioğlu, festival kapsamında kente gelecek misafirleri daha iyi şekilde ağırlamak, onlara daha güzel bir şehir sunmak için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini vurgulayarak, ''Trabzon'un hak ettiği şekilde temsil edilmesini sağlamak için her şeyi yapmaya hazırız'' dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel sekreteri Neşe Gündoğan ise 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nin Türkiye'de Üniversiteler Yaz Oyunları'ndan sonraki en büyük spor organizasyonu olacağını söyledi.

Gündoğan, festivale 49 ülkeden 5 bin kişinin katılacağını, 2 günde kente yerleşecek bu kişilerin 10 gün boyunca yapılacak etkinliklere katıldıktan sonra 24 saat içinde kenti terk edeceklerine dikkati çekerek, festivalin çok büyük bir organizasyon olduğunu belirtti.

-''AVNİ AKER'İ ONARMANIN, GECEKONDUYU ONARMAKTAN FARKI OLMAZ''-

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, bir gazetecinin, yapılması planlanan Akyazı Projesi'nin, 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'ne yetişip yetişemeyeceğini sorması üzerine şunları söyledi:
''Kentte yeni stadyum yapılmasıyla ilgili konunun çok tartışıldığını biliyorum. 30 ile 50 bin seyirci kapasiteli stadyumların yapım süresi 18 oy olarak kabul ediliyor. Biz bu süreci, yaşanabilecek olumsuzlukları da ekleyerek, 24 ay olarak belirledik. Yani festivale kadar yapım çalışmalarının ardından 1 yıl boşluk kalıyor. Bu kısmı da ihaleye hazırlık aşaması ve test müsabakaları için değerlendirmeyi planlıyoruz. Devlet olarak hazırız. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak bu stadyumu yapacağımızı taahhüt ettik. Bu yapacağımız ilk stadyum değil, daha öncede başka şehirde stadyum yaptık. O nedenle kimse 'olur ya da olmaz' diye heyecanlanmasın. Sıkışmış değiliz, vaktimiz var.''

Yeni stadyum yapılmasıyla ilgili kaynak sorunu bulunmadığını ifade eden Atalay, ''Hüseyin Avni Aker Stadı arazisinin, Ali Sami Yen'inki gibi para etmesini beklemiyoruz. Üzerini biz tamamlayacağız. Trabzonspor'a ya da başka bir kuruma yük gelmeyecek. Bu stat yapılacak. 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nin açılış ve kapanış seremonileri burada yapılacak. Hüseyin Avni Aker'i yeniden onarmanın, gecekonduyu onarmaktan farkı olmaz. Biz Türkiye'nin yakaladığı bu şansı, mevcut stada makyaj yaparak kullanmasını istemiyoruz. Diğer ülkelerin yaptıkları organizasyonlar gibi bize yakışan bir organizasyon yapmak istiyoruz'' diye konuştu.
Trabzon'da, 2011 yılının Temmuz ayında yapılacak Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'ne 49 ülkenin katılacağı, atletizm, bisiklet, judo, basketbol, hentbol, yüzme, cimnastik, tenis ve voleybol olmak üzere 9 branşta yapılacak etkinliklere yaklaşık olarak 4 bin sporcunun katılmasının beklendiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor